Tomić: Vasa danas kao Vasilis pre osam godina

Euroleague 1. jun 202112:37 3 komentara
Crvena zvezda mt:s

Nekadašnji trener Crvene zvezde Milan Tomić komentariso je rasplet završnog turnira Evrolige u Kelnu i dotakao se partija srpskog plejmejkera Vasilija Micića, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača fajnal-fora. Osim pohvala na račun 27-godišnjeg Kraljevčanina, Tomić je ukazao na neke nedostatke Barselone u finalnom duelu.

Povezano:

Mislim da je Šarunas Jasikevičijus na startu utakmice doneo dobru odluku što je na početku utakmice odredio da Viktor Klaver čuva Vasilija Micića. To je mnogo bolje – poslao je veliko telo na njega umesto niskog i brzog beka, sa kojima duele Micić generalno lako rešava. Barselona je imala problema u napadu i nije uspevala da kreira dobre ’of-skrin’ prilike za šut za Korija Higinsa, Kajla Kjurika, Aleksa Abrninesa. Takođe, mislim da je Barselona previše pažnje obraćala na suđenje od samog početka utakmice. Iznenadilo me je što Adam Hanga praktično nije igrao – on je sposoban košarkaš koji može da pokriva pozicije od jedinice do četvorke. Ipak, lako je govoriti posle utakmice šta je i kako trebalo. Na Barsi je bio veliki pritisak, a mislim da je psihološka spremnost 70% važna za uspeh na turniru kakav je fajnal-for Evrolige“, izjavio je 47-godišnji Milan Tomić.

Igra Vase Micića me je podsetila na nastup Vasilisa Spanulisa iz 2013. godine, kada je Olimpijakos u finalu bio bolji od Real Madrida. Grk se tada mučio u prvom poluvremenu, ali je u drugom briljirao sa 22 postignuta poena, a Vasa je ubacio 21 u nastavku. I jedan i drugi su vodili svoj tim do titule prvaka Evrope i bili dobili MVP nagradu na kraju“, rekao je osvajač trofeja ABA lige sa Crvenom zvezdom 2019. godine.

Tomić ima bogato evroligaško iskustvo – osvojio je elitno takmičenje kao igrač sa Olimpijakosom 1997. godine, a kao pomoćni trener 2012. i 2013.

Komentari (3)

Vidi sve komentare