Trinkijeri: Čudesnim akcijama do pobede

Euroleague 1. maj 20210:50 1 komentar
Andrea Trinkijeri, Bajern, Vladimir Lučić
Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaši Bajerna iz Minhena obezbedili su majstoricu protiv Milana, pa će u petom meču, koji je na programu 4. maja u Italiji, pokušati da obezbede plasman na finalni turnir Evrolige u Kelnu.

Andrea Trinkijeri, strega tima iz Minhena, nije krio zadovoljstvo na pres konferenciji posle meča.

Povezane vesti

Milano je odigrao sjajnu utakmicu. Naš rivala je pogađao iz neverovatnih pozicija u režiji Dilejnija, Šildsa, Pantera…. Zaista su odigrali sjajnu utakmicu i bilo je teško ostati u igri. Imali smo nekoliko momenata tokom meča u kojima smo uspeli da preživimo. Pokazali smo karakter. Pronašli smo način da se vratimo. Ključna je bila promena odbrane i veći stepen agresivnosti. Na taj način smo uspeli da zaustavimo izuzetno raspoloženog rivala, a zatim da dobru odbranu materijalizujemo, te da uvede utakmicu u neizvesnu završnicu. Kada se rešavalo pitanje pobednika napravili smo nekoliko čudesnih akcija, a kada pravite čudesne akcije, onda uglavnom stignete do pobede. Presudna je bila sekvenca na 23 sekunde pre kraja. Gubili smo sa dva poena, a momci su odlučili da napad reše spektakularnom akcijom, koju je poenima materijalizivao Lučić, posle sjajne asistencije Cipsera. Znao sam da ne možemo da izgubimo u tom trenutku,“ naglasio je Andrea Trinkijeri.

Sada sledi odlučujuća peta utakmica u Milanu. Meč se igra 4. maja, prednost domaćeg parketa će imati izabranici Etorea Mesine, a Vejd Boldvin i Pol Cipser su naglasili da veruju da je vreme da Bajern stigle do prve pobede u Milanu.