Ujedinile se agencije: Ražnatović kaže „važan dan“

Euroleague 8. okt 202113:43 0 komentara
Fakultet za sport/Ivica Veselinov

Direktor agencije Beobasket Miško Ražnatović objavio je na društvenim mrežama da je osmi oktobar 2021. godine jedan od bitnih dana za evropsku košarku. Šta se zapravo dogodilo?

Povezano:

Danas je važan dan za evropsku košarku jer su se ujedinile sve najvažnije agencije koje zastupaju igrače i koje zajedno predstavljaju oko 80 odsto igrača u Evroligi. Agencije nastupaju zajedno i zvanično su zatražile od Evrolige i Udruženja igrača Evrolige da učestuju u preogovorima oko novih pravila“, napisao je na Tviteru prvi čovek Beobasketa, agencije koja za klijente ima brojne popularne košarkaše današnjice, ne samo one koji igraju na „starom kontinentu“.

Istu poruku objavili su i Giljermo Bermeho, evropski direktor agencije „Ju-first sports“, i Nikolaos Spanos, izvršni direktor „Netvork sports internešnala“.

Zahtev agencija se tiče na to da će se honorari agencija isplaćivati od strane igrača.

Ova odluka dolazi posle istorijskog kolektivnog ugovora Udruženja igrača (ELPA) i Evrolige, sklopljenog u julu, koji se tiče uslova zaposlenja igrača, minimalne naknade za košarkaše, plate i osiguranja, između ostalog.