ANGT: Gledajte Megu na SK u pohodu na drugi trofej

Vesti 22. maj 202420:51 0 komentara
bcmegabasket.com

Paralelno sa Fajnal forom Evrolige u Berlinu će se održati i završni turnir juniorske Evrolige. Za razliku od prethodnih sezona kada je Srbija na njemu uglavnom imala dva predstavnika sada će čast Srbije braniti samo Mega.

Dan pre nego što se igraju polufinala na Fajnal foru igraće se četiri utakmice prvog kola završnog turnira Juniorske Evrolige. „Adidas Next Generation Tournament“ je već godinama najprestižnije juniorsko košarkaško takmičenje, a aktuelni branilac titule je Real Madrid koji u poslednjoj deceniji najčešće ima timove i mlade igrače koji konkurišu za najviši plasman.

Moglo bi tako da bude i ove godine, a jedan od glavnih igrača tog tima biće Mitar Bošnjaković, srpski košarkaš koji je minulog leta u Nišu predvodio srpsku mladu reprezentaciju do titule evropskog prvaka.

Mega će u četvrtak započeti svoj pohod na drugu titulu, prvu je osvojila 2022. godine u Beogradu, a sada će biti u grupi sa Ulmom, Olimpijom i Realom. Trener Mege Dragoljub Avramović je u Berlin poveo sledeći sastav:Urban Kroflič, Dejan Filipović, Vuk Danilović, Džek Kajil, Luka Solomun, Abdramane Sibi, Nikola Karalić, Ognjen Nikolić, Ognjen Srzentić, Aleksandar Vojinović, Pavle Bačko i Petar Milosavčević.

„Na ovakvim turnirima nema slabijih ili jačih protivnika. Svaka utakmica je kao malo finale i siguran sam da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pokušati da ostvarimo što bolji rezultat“, rekao je trener Mege Dragoljub Avramović.

Inače osim grupe u kojoj je Mega tu je i grupa koju čine Barselona, domaćin Alba, Pariz i Overtajm Elit koji nastupa prvi put, a radi se o talentovanim igračima iz SAD.

Sve mečeve juniorske Evrolige gledajte na Sport Klubu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!