Asvel nemoćan protiv Reala u Madridu

Vesti 22. dec 202222:43 0 komentara
Džanan Musa
Photo by Jesus Orihuela/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaši Reala nisu imali problema u 15. kolu Evrolige. Posle bolje igre tokom čitavog meča, slavili su protiv Asvela sa 92:73, pa trenutno imaju skor 10-5, dok je Asvel na skoru 6-9.

Najefikasniji u sastavu Reala bili su Vinsest Poire sa 19, Džanan Musa sa 15, odnosno Gabrijel Dek i Serhio Ljulj sa po 10 poena. Kod Asvela, Aleks Tajus je postigao 14, Nando De Kolo 13, a Retin Obasohan 10 poena.

Serhio Ljulj i Valter Tavares
2020 Euroleague Basketball

Real je agresivno i čvrsto počeo meč protiv Asvela. Madriđani su imali osam poena prednosti tokom prvog kvartala, ali je Asvel uspeo da svede deficit na tri poena. Međutim, Real je nastavio sa boljom igrom, pa je na kraju prvog poluvremena imao suficit od 11 poena – 45:34.

Raspoloženi za igru u napadu, bili su Džanan Musa i Gabrijel Dek. Kod gostiju, Nando De Kolo i Amin Nua. Asvel je nastojao da se vrati u meč, nastojao je da stigne do egala, a samim tim i neizvesne završnici. S druge strane, Real se trudio i uspešno odbijao nalete rivala, pa je uoči poslednje deonice vodio sa 70:59.

Džanan Musa
2022 Euroleague Basketball

Naravno, Asvel nije planirao da se preda. Želeo je da uspori Real, da spreči otvorene pozicije za šut, a sa druge strane da stigne do lakih poena. Međutim, ništa od toga. Real je već na početku završnog kvartala mini serijom pobegao na 81:59, a zatim odradio posao do kraja i stigao do dragocenog trijumfa.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

logo

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!