Delije potvrdile: Mi od derbija ne odustajemo

Vesti 6. dec 202216:39 7 komentara
navijači Crvene zvezde
Starsport

Navijačka grupa Crvene zvezde “Delije Sever” oglasila se saopštenjem povodom najave košarkaškog kluba Partizan da na predstojećem 'večitom derbiju' neće biti dozvoljen grupni dolazak na utakmicu pristalica 'crveno-belih'.

Iz kluba iz Humske su takođe najavili da iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno grupisanje gostujućih navijača, niti unošenje bilo kakvih transparenata u halu, kao i bilo kakvih navijačkih obeležja.

Pročitajte još

Nedugo zatim usledio je odgovor Crvene zvezde, u čijem saopštenju se navodi da se nadaju da će se u Partizanu postarati da utakmica protekne u sportskom ambijentu. Potom su se oglasile i najvatrenije pristalice ‘crveno-belih’, koje su, između ostalog, zatražile i podršku navijača Partizana, kojima su poručili da će uslugu uzvratiti kada se naredni evroligaški derbi bude igrao u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Saopštenje navijačke grupe “Delije Sever” prenosimo u celosti i bez ispravki.

“KK Partizan je odlučio da prvi naš derbi u evrokupovima protekne bez gostujućih navijača i time pokušava da uništi sve što jedan derbi čini pravim. Mi od derbija ne odustajemo. Tražimo od uprave Partizana da omogući ulazak navijačima Crvene zvezde sa kupljenim kartama i obezbede deo tribine za nas. U suprotnom bićemo prinuđeni da se sami snalazimo za ulazak u halu i ovim putem pozivamo sve zvezdaše da urade isto. A odgovornost za sve što se tada bude desilo u hali imaće ista ta uprava Partizana. Pozivamo i navijače Partizana da podrže naš zahtev i obećavamo da ćemo, u derbiju kada mi budemo domaćini, boriti da im obezbedimo mesto u hali. Derbi nije derbi bez navijača oba tima”.

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague
SK