Direktor EL: Proširenje? Ekskluzivnost nas čini posebnima

Vesti 20. dec 202215:02 0 komentara
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman rekao je da prestižno evropsko košarkaško takmičenje ima priliku za veliki napredak ukoliko sve uključene strane budu imale zajednički cilj.

Evroligu gledajte ekskluzivno na kanalima Sport Kluba, SBB mreži i EON platformi.

Glikman je ranije bio čelni čovek Portland Trejl-Blejzersa i same NBA, a govoreći za podkast „Krosover“ se dotakao važnih tema u vezi sa funkcionisanjem same Evrolige. Amerikanac je na poziciju drugog čoveka kontinentalnog takmičenja došao nedavno, baš kao i generalni direktor – legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga.

ČITAJTE I:

„Ne želimo da budemo kao NBA liga, želimo da se razlikujemo. Naš cilj je da dospemo i do ljudi koji nisu strastveni ljubitelji košarke. Moramo da proširimo ciljnu grupu i na publiku koja jednostavno voli da se zabavlja“, rekao je Amerikanac i dodao:

„Veoma sam optimističan. Pred nama su veliki izazovi, ali radimo na razrešenju problema – neki klubovi imaju drugačiju perspektivu od većine. Nadam se da možemo da nađemo zajedničko rešenje – potrebno je da definišemo strategiju, između ostalog i na polju marketinga. Moramo da identifikujemo optimalan način da uprostimo upravljanje i jednostavnije rešavamo zakonske regulative. Potrebno je naći kompromis sa FIBA i doneti odluku o finansijskom fer-pleju. Sve te probleme analiziramo paralelno. To je zahtevan posao, ali sam uveren da će posle rešenja spornih pitanja naše takmičenje biti nešto čemu se vredi radovati. Ja to zovem ‘trećom verzijom’ Evrolige“.

U prethodnom periodu je bilo govora o eventualnom proširenju Evrolige ili održavanju fajnal-fora u Aziji, ali takvi planovi nisu materijalizovani. Potvrđeno je da će ovosezonski završni turnir biti održan u Kaunasu, dok će 2024. godine domaćin biti Berlin.

„Moramo da budemo oprezni sa uključivanjem novih timova, ekskluzivnost je ono što Evroligu čini posebnom. Proširenje je neizbežno u budućnosti, ali kalendar ostaje isti i termini za odigravanje utakmica su limitirani. Postojeći format je fantastičan i podigao je kvalitet na viši nivo, ali ne postoji savršeno rešenje. Ukoliko Evroliga bude imala više timova, moraćemo da oformimo konferencije“.

Soccer Evroliga, Soccer Euroleague

Sponzor specijala Evroliga 22-23 – www.soccerbet.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!