Vujošević: Partizan se pravio oko Mirotića, a opstrukcije…

Vesti 18. apr 202422:34 39 komentara
Duško Vujošević
foto: N1 Printscreen

Duško Vujošević, najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan, bio je gost emisije “360 stepeni” na televiziji N1. Tom prilikom trofejni stručnjak govorio je i o evroligaškoj sezoni crno-belih u kojoj je ekipa Željka Obradovića zauzela 11. mesto na tabeli.

Sponzor specijala Evrolige u sezoni 2023/24 – MaxBet.

Vujošević je analizirao uzroke zbog kojih Partizan nije ponovio uspeh iz prethodne sezone kada je Evroliga u pitanju.

Povezano:

Partizan gledam sa posebnim interesovanjem jer sam Partizanovac, veći deo svog života sam proveo u tom klubu i naravno pratio sam sve. S posebnim interesovanjem pratim Evroligu. Moram da kažem da sam očekivao da će biti bolje. I nadao sam se u nekim momentima da će stvarno rezultatski da bude bolje. Sad, površno gledano, najmanje osam utakmica je dolazilo na jednu loptu. I neka bi velika pobeda u gostima sigurno promenila atmosferu i imala neku moć da povuče, da se uhvati inercija i navika pobeda. Mislim da je koren svega u prelaznom roku i pogotovo u prošloj sezoni, koja je, kada je u pitanju Evroliga, bila izuzetno uspešna za Partizan”, objašnjava Vujošević.

VUJOŠEVIĆ JE ZA N1 GOVORIO I O NEKIM POLITIČKIM TEMAMA

Tim su u odnosu na prošlu sezonu napustili Matijas Lesor, Dante Egzum, Jam Madar, Janis Papapetru

Pre čitave situacije sa Realom, klub je propustio priliku da produži ugovor sa najbitnijim igračima. Znači, sa Panterom, s kojim je produžio, ali po puno većoj ceni nego što bi bio da je to radio negde sredinom sezone. Zatim i sa Lesorom, koji je u prvoj ponudi ugovor sa 600.000, nuđeno mu je 800 što je objektivno. Ali on je postao igrač tu, u Partizanu, kod Obradovića i pod njegovim rukovodstvom. Njegova cena više nije bila ni na sredini sezone, 800.000, ali mislim da je za neki milion potpisao. Tu je napravljena ozbiljna greška što tokom prethodne sezone nije produženo ugovor sa ta tri bitna igrača i onda da se ta selekcija još nadopuni s nekim koji treba… Pogotovo posle Egzuma, nije trebalo se dozvoliti Madaru da ode i da se ostane praktično bez plejmakera.”

Duško Vujošević
foto: N1 Printscreen

Prelazni rok…

Pravi se dogovor sa Mirotićem i ekipa se stvarno stvara u komplementarnom odnosu i na njega. On se konsultuje prilikom dolaska nekih igrača da se još više uvuče u priču i zbog opstrukcija, koje su počele kad je klub u tim krugovima vlasti objavio da je napravljen dogovor sa njim, sutradan su počele opstrukcije i pretnje i tako dalje. Sprečeno je da on dođe, što naravno njega ne opravdava. Njega ne opravdava ništa, niti pravi alibi Partizanu, ali i to je sigurno bila otežavajuća situacija za ovu sezonu. Selekcija se pokazala nedovršena, pre svega u tome što nivo tima određuje nivo najboljeg igrača tima. Uglavnom nisam zadovoljan rezultatom, ali nije isključeno da je ovaj rezultat maksimum ovoga tima.”

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare