Još jedan svetski prvak u Armaniju: Mesina me je hteo i pre

Vesti 21. sep 202318:29 0 komentara
fiba.basketball

Rezervni plej nemačke repreezntacije Maodo Lo je prešao u Armani, a nešto više od nedelju dana po osvajanju Svetskog prvenstva stigao je u Milano. Odmah je pričao koliko je zadovoljan odabirom nove sredine.

Maodo Lo je u karijeri nastupao do sada za Bamberg, Bajern i Albu, tri nemačka evroligaša. Sada ga karijera vodi u Milano gde će igrati za Armani, pa se i očekuje da njegova forma bude za jedan stepenik iznad dosadašnje.

Posle osvajanja Svetskog prventva gde je Lo bio rezerva kapitenu Denisu Šruderu to je i realno očekivanje.

„Prvi put ću igrati Evroligu van Nemačke, igrao sam za sva tri nemačka kluba u Evroligi i to je bilo dobro za moju karijeru. Razvio sam se dobro i rastao sam kao igrač, ali sada je konačno bilo vreme. Ambicija mi je bila da pređem na viši nivo sa drugim timom u drugoj zemlji“, rekao je Lo.

Njega je u Armaniju još ranije tražio Etore Mesina i sada je konačno Maodo rešio da napravi korak.

„Znajući da je klub imao interes za mene i ranijih godina sam i lakše doneo odluku sada jer sam znao gde je taj pravi interes i nisam onda mnogo razmišljaoo. Kada me je Etore zvao opet odmah sam odlučio i srećan sam zbog toga“.

Lo će u Milanu igrati sa dva stara poznanika. Sa Nikolom Melijem je sarađivao u Bambergu, a sa Johanesom Fohtmanom u nemačkoj reprezentaciji.

Bonus video