Kaminski: Bogdan mi je rekao – idi u Partizan

Vesti 24. sep 202311:23 1 komentar
Dragana Stjepanović ABA liga j.t.d.

Novi centar Partizana Frenk Kaminski rekao je da se oseća komforno u crno-belom i da je Bogdan Bogdanović uticao na njegov dolazak u Beograd.

„Meni je lako jer tim čini da je tako – tu su igrači koji su ovde već nekoliko sezona i pomažu mi sa svim pitanjima koje imam. Igra je ovde drugačija malo nego u NBA, ali i to učim kako vreme prolazi. Dobro je da pripreme tako dugo traju, mnogo je utakmica i čovek može rano da shvati neke stvari“, rekao je Kaminski za Eurohoops i dodao:

Pročitajte i:

„Ovde se više igra fizički, a tu su i razlike u pravilima – nema defanzivne tri sekunde, tako da je teže dati koš. Zato nastojim da se više oslonim na timske akcije, da više razmišljam u tom smeru. Ipak, košarka je košarka svuda“.

Potom je 30-godišnjak rezimirao period iza sebe.

„Imao sam dve operacije kolena u prethodne tri godine i bile su mi potrebne operacije. Igrao sam veoma dobro pre nego što sam se drugi put povredio, igrao i u NBA finalu sa Sansima (2-4 od Baksa 2021). Trudim se da ne gledam u prošlost. Ovde sam da igram košarku i da uživam u njoj, na najvišem nivou u Evropi – u Evroligi, ali i u ABA ligi“.

Kaminski kaže da nije mnogo gledao Evroligu dok je bio u NBA, ali…

„Imao sam saigrače koji su mi govorili da je nivo visok. Bogdan Bogdanović, koji mi je bio saigrač u Hoksima prošle godine, nije propuštao urakmicu. Prethodnih pet leta je uvek bilo interesovanja iz Evrope, ali kada sam rekao Bogdanu za Partizan, samo mi je rekao: ’Idi!’ Kazao mi je sve najbolje o timu, treneru, svima. Učinio je da se osetim komfornim, tako da sam prihvatio ponudu“, zaključuje Kaminski.

Bonus video: