Kaminski i reprezentacija Srbije: Videćemo šta će biti

Vesti 27. sep 202319:21 11 komentara
Frenk Kaminski
2023 Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Centar Partizana Frenk Kaminski biće jedno od najvećih pojačanja crno-belih pred sezoni 2023/2024. U susret novoj sezoni, u okviru Evroliginog dana za medije, košarkaš iz Ilinoisa komentarisao je i činjenicu da se košarkaška reprezentacija Srbije svojevremeno interesovala za njegove usluge.

Igrajte Evroligin fantazi samo na sajtu Sport Kluba!

Kaminski je posle fantastične karijere na univerzitetu Viskonsin izabran kao deveti pik NBA drafta, a potom je imao osmogodišnju NBA karijeru.

Evroliga:

Na početku NBA karijere bilo je reči da je Srbija zainteresovana za ovog 213 centimetara visokog centra, budući da je Kaminski delimično srpskog porekla i da je odrastao u srpskoj zajednici u okolini Čikaga.

„Definitivno je Srbija bila zainteresovana za mene. Međutim, pregovori nikada nisu otišli u dalju fazu. Nikada ne znamo šta bi moglo da se dogodi u budućnosti. Nisam to radio u prošlosti, ali videćemo šta će se događati“, rekao je 30-godišnji Frenk Kaminski za Sport klub.

Kaminski je poručio da je pratio nastupe „Orlova“ na Mundobasketu u Manili, gde je ekipa koju je vodio selektor Svetislav Pešić osvojila srebrnu medalju. Fantastičan turnir imao je kapiten Srbije, ujedno i legenda Partizana – Bogdan Bogdanović. Kaminski i Bogdanović su svojevremeno bili saigrači u Atlanta Hoksima.

„Bogdan je igrao sjajno. On je fantastičan košarkaš. Bolje šutira praktično od bilo koga sa kim sam imao priliku da igram u svojoj karijeri. Pametan je, sjajan saigrač. Zbog toga mi je i jasno da je Srbija dogurala daleko na Mudnobasketu sa njim. On je predvodio ekipu. Kada je video da je Partizan zainteresovan za mene, Bogdan je jedan od prvih koji mi je poslao poruku. Rekao mi je da će mi se mnogo dopasti i da treba da dođem u Partizan. Hvalio je trenera, grad, navijače i pomogao mi je da donesem odluku. Čuli smo se i otkad sam ovde. Komentarisao je moje slike na društvenim mrežama i rekao ‘Vidiš da sam bio u pravu kada sam rekao da će ti se svideti’. Bio je u pravu – zasad je sjajno. Meni i mojoj porodici se mnogo sviđa ovde“, objasnio je Kaminski.

Dusan Milenkovic / STARSPORT

Koliko srpska zajednica u SAD prati Partizan i srpsku košarku?

„Svi Srbi koje poznajem u SAD prate znaju sve o srpskoj košarci. Neki čak i putuju u Srbiju da bi gledali utakmice, da bi gledali ‘večiti derbi’. Dugo sam znao za to rivalstvo i znam koliko je Srbija luda za košarkom. Dok sam odrastao igrao sam turnire koje su u Americi organizovali Srbo – svi vole i prate košarku… Sada, kada lično mogu da zaigram pred ovim ‘ludim’ navijačima, jasno mi je sve što sam viđao kada sam bio mali“, objasnio je novi centar Partizana.

Veliki intervju koji je Kaminski dao ekskluzivno za SK, narednih dana očekuje vas narednih dana na sajtu Sport kluba, kao i na našem jutjub kanakalu.

Bonus video