Larkin: Vasa će se snaći, ali voleo bih da je u drugom timu

Vesti 20. sep 202312:13 0 komentara
Šejn Larkin Vasilije Micić
Photo by Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Plejmejker Anadolu Efesa Šejn Larkin u intervjuu za Eurohoops kaže da je njegov doskorašnji saigrač Vasilije Micić mogao da nađe i bolju situaciju u NBA ligi od Oklahoma Siti Tandera.

Pročitajte i:

„Ipak, to je ono što je u NBA nezgodno, Tander ga je draftovao 2016. godine i onda drže prava na njega zauvek. Vasa je sjajan igrač i mislim da može da nađe način da dobije minute, ali mislim da bi za njega bilo bolje da je u timu koji juri plej-of, juri titulu – pošto je on takav tip. On ima skoro 30 godina, a Tanderov tim je vrlo mlad… Vasa ima pedigre i košarkaško znanje za tim koji nešto juri. Da je bio potpuno slobodan, bilo bi ga lepo videti u ekipi poput Sakramenta recimo, ili u Seltiksima ili Klipersima… Ipak, ima sjajan ugovor i priliku da se pokaže“, kaže Larkin.

Osvrnuo se Larkin i na angažovanje svog doskorašnjeg trenera Ergina Atamana u Panatinaikosu, kao i na novog trenera Efesa Erdema Džana.

„Znam da će implementirati svoj sistem i akcije, biće zahtevan. Ako igrači ne rade ono što očekuje, reći će im u lice, reći će medijima i svima da ne rade svoj posao, da nisu dorasli standardima koje im je postavio. Uradio je to meni, uradio je to Vasi (Miciću), svima – nebitno ko je u pitanju, takav je. Ako ekipa pronađe kontinuitet i hemiju, mislim da mogu da imaju uspeha. Mnogo je novih igrača“, ističe Amerikanac i dodaje:

„Najveća razlika u odnosu na Atamana jeste način na koji komunicira. Ako si pogrešio, to će ti i reći, i objasniti zašto si pogrešio, a onda će te povući na stranu i reći ti šta drugačije da uradiš. Sa Atamanom nema tog razgovora – ako ne uradiš ono što očekuje od tebe, ideš na klupu i to je to. Pet godina sam radio s Atamanom i mislim da nikada nismo pojeli nešto zajedno, dok Džan pokušava da izgradi odnose s igračima. Kroz karijeru sam imao uspeha sa oba tipa trenera“.

Nova evroligaška sezona počinje 5. oktobra, uz direktne prenose na kanalima Sport kluba.

Igrajte Evroligin fantazi samo na sajtu Sport kluba.

Bonus video: