Lesor: E, tada sam znao da je Partizan nešto posebno…

Vesti 17. apr 20247:00 13 komentara
Matijas Lesor
Starsport.rs ©

Francuski centar Matijas Lesor ove sezone s uspehom igra za Panatianikos, a dao je zanimljive izjave tokom gostovanja na jutjub kanalu još jedne evroligaške zvezde – Čime Monekea.

Sponzor specijala Evrolige u sezoni 2023/24 – MaxBet.

Košarkaš sa Martinika govorio je o počecima svoje karijere i spomenuo je trenera koji mu je dao priliku kada su mnogi već bili odustali od njega. U istom kontekstu je govorio i o vremenu koje je proveo u Partizanu (2021-2023) tokom kojeg je napravio veliki iskorak.

Povezano:

Kako je bilo raditi pod vođstvom Željka Obradovića“, pitao je voditelj Čima Moneke.

Lesor je imao spreman odogovor.

Počeo sam sezonu u Makabiju, ali me je Partizan želeo još tog leta (2022. godina). Međutim, oni su igrali Evrokup, a ja sam želeo da igram Evroligu jer sam sa Monakom osvojio Evrokup, pa nisam želeo da se vraćam u to takmičenje. Ukazala mi se prilika da u Makabijem igram Evroligu. Želeo sam da vidim da li tamo mogu da ostanem tokom cele sezone. Kada se Ante Žižić oporavio od povrede, trener (Janis Sferopulos) mi je rekao da mu se sviđa kako igram, ali da imaju igrača pod ugovorom i da moraju to da poštuju“, objasnio je Lesor kako je došlo do toga da zaigra za Partizan.

Partizan je zvao i posle otkaza. To mi je mnogo značilo, nisu želeli bilo kog centra. Znate kako Željko može da promeni nekome karijeru, život… Trener me je zvao u septembru i ja sam odbio, pa su onda zvali i u decembru. To znači da su zaista želeli mene i da je trener Željko video nešto u meni. Stavio sam ponudu na sto i pomislio sam: ‘Ne znam zašto uopšte razmišljam, to je Željko, vratiću se u Beograd da igram pred ‘ludim’ navijačima. Imali smo odlične igrače, bio je tu Kevin Panter i mislio sam da ćemo osvojiti Evrokup, pa ćemo sledeće sezone igrati Evroligu“, objašnjava Lesor.

Kada je Lesor znao da je njegov boravak u Partizanu zaista poseban?

To se dogodilo na utakmici Kupa Radivoja Koraća kada smo izgubili od Crvene zvezde. To je jedina utakmica na kojoj su u hali u isto vreme navijači oba kluba. Tu je mnogo policije i obezbeđenja i mnogo znači navijačima. Ako osvojiš titulu, slaviš je direktno pred protivnicima. To je velika stvar. Razbili su nas na toj utakmici, bilo je 20 razlike za Zvezdu. Video sam kapitena tima kako plače (Rade Zagorac), trener je plakao… Shvatio sam koliko im to znači. Igrao sam i za Zvezdu kada smo izgubili Kup od Partizana, ali emocija nije bila ista. Izgubili smo, aplaudirali smo navijačima i otišli smo u svlačionicu. Kada smo u Partizanu izgubili, navijači su ostali na tribinama 30 minuta, pevali su… Ljudi na tribinama su plakali i pevali, videlo se da im je žao. Čak i ako su bili povređeni, podržavali su nas. Mnogi drugi navijači bi vam zviždali u takvom trenutku, a oni su videli da je i nama krivo i rešili su da ostanemo svi zajedno. Tada sam shvatio da ne smem da izneverim ove ljude“, objasnio je Matijas Lesor.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare