Menion: Teo je genije, mnogo me toga naučio

Vesti 19. okt 202213:40 0 komentara
Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Nikolo Menion je u karijeri imao priliku da igra za Golden Stejt Voriorse, doduše ne u sezoni u kojoj su oni bili na vrhuncu, a zatim je prešao u Virtus. Mladi Italijan zato navodi Stefa Karija i Miloša Teodosića kao igrače koji su na njega najviše i najbolje uticali.

Nikolo Menion je govorio za litvanski Basketnjus pred gostovanje Virtusa Žalgirisu, a između ostalog je pričao o tome ko je na njega imao najveći uticaj u, za sada, kratkoj karijeri.

„Za mene je Miloš najbolji dodavač kog sam ikada video. Stef Kari je sa druge strane jedan od najboljih na svetu i bez sumnje najbolji šuter. Blagoslov je to što sam u njihovoj blizini. Stef me je mnogo naučio. Impresioniran sam bio njegovom radnom etikom. Gledaš ga svaki dan, jutro posle utakmice on diže tegove sam. Ili kada posle treninga ostaje 30 minuta posle svih. Vidiš to i jasno ti je zašto je to što jeste“, kaže Niko Menion koji je igrao za Golden Stejt pre Virtusa.

„Sa Milošem je skoro i teško učiti jer je to za njega prirodno. A ne dolazi to ljudima prirodno. Naučio me je nekoliko stvari, neke trikove u dodavanjima o mestima i uglovima. On je košarkaški genije. Sve deluje da radi sa toliko malo truda. Ali blagoslov je učiti od njih dvojice“, kaže Niko.

On je takođe dodao da je Teodosić sa njime mnogo pričao tokom prethodne sezone u Virtusu kada je Menion bio rezerva. Kaže da mu je Miloš mnogo pomogao, da je brinuo o njemu, ali i da jeste zahtevan.

„Prošle godine kada mi je bilo teško on mi je pomagao, usmeravao me je. Večerali smo par puta nasamo i samo smo pričali o životu. To ne viđaš kod mnogo saigrača. Prvo me je naučio da budem strpljiv. Imao sam 20 godina tada i rekao mi je da je kroz isto prolazio u Evroligi. Igrao je po pet minuta. Sa tim sličnostima smo mogli bolje da se povežemo. Male stvari poput strpljivosti, ukazivanja na neke detalje u košarci, on mi je pomogao da budem strpljiv jer ne bih rekao da sam ja takva osoba. Hoću da igram i hoću da igram sada“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!