Neočekivani obrt: Jasikevičijus napustio Barselonu

Vesti 26. jun 202317:02 7 komentara
Šarunas Jasikevičus
Photo by Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Litvanski stručnjak Šarunas Jasikevičijus neće ostati na klupi Barselone, zvanično je potvrdio katalonski klub. Jasikevičijusa će na klupi zameniti Rožer Grimau, koji je kao igrač osam godina branio boje Barselone.

Do takvog raspleta događaja stiglo je potpuno neočekivano. Šaras je još pre osvajanja titule šampiona Španije, uprkos najavljenom smanjenju budžeta, istakao da želi ostane, a tim menadžer Barselone Huan Karlos Navaro je potvrdio da klub želi da ga zadrži.

Pročitajte još

Navodno je jedan od glavnih razloga za odlazak to što je prema novom planiranju budžeta za trenera trebalo da bude izdvojeno tek oko 600.000 evra. Jasikevičijusova plata je do sada bila oko tri i po miliona evra.

Grimau iza sebe ima samo iskustvo rada u nižerazrednom klubu JAC Sants, koji je vodio od 2016. godine, kao i juniorskom timu Barselone. Grimau je sa katalonskim klubom potpisao ugovor do leta 2025. godine.

Jasikevičijus je stigao u Barselonu pre tri godine posle četiri sezone u Žalgirisu, u kojem je započeo trenersku karijeru. Prethodno je dve sezone radio kao asistent u tom litvanskom klubu.

Pod njegovim vođstvom Barselona je osvojila dve titule šampiona Španije – 2021. i 2023. godine, kao i dva Kupa kralja – 2021. i 2022. Takođe, katalonski klub je tri godine zaredom stizao do fajnal-fora Evrolige, ali nijednom nije uspeo da dođe do titule.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare