Obrt u Evroligi? Gigant protiv Dubaija

Vesti 23. apr 202417:34 7 komentara
AP Photo/Kamran Jebreili

Kako saznaje španski portal "Encestando" izgleda da ulazak Dubaija u Evroligu i nije sasvim izvestan. Nekoliko velikih klubova iz Evrolige se sada protivi ovakvoj ideji.

Priča o tome kako „para vrti gde burgija neće“ izgleda ne stoji baš uvek.

Iako je pre nekoliko meseci priča o Dubaiju predsatvljena kao neizbežna i „sasvim izvesna“, sada to možda i nije slučaj. Novac koji bi emiratski klub uneo u Evroligu bio je do sada dovoljan argument. No neki klubovi ipak smatraju da to nije ključno i da ima vrednosti koje su značajnije od vrednosti novca.

„Encestando“ saznaje da je Real predvodnik novog talasa klubova koji se protive ulasku Dubaija na sedam godina kako je planiarno. Uz Real su navodno stala i velika imena Fenerbahče i Bajern. Ti klubovi ne misle da je novac koji Dubai nudi dovoljan niti je presudan faktor.

Najvećim evroligašima je problem i činjenica da Dubai može da poremeti tržište igrača i da nudi mnogo veće plate od onih koje su sada atkuelne u Evropi. U Dubaiju se ne plaća porez pa bi bilo mnogo lakše potpisati igrača nego u Španiji, Italiji, Nemačkoj ili Grčkoj. Na kraju „Encestando“ saznaje da je Dubai sa navodno već izabranim trenerom Svetislavom Pešićem ponudio ugovore nekim igračima iz najboljih evropskih ekipa.

Španci pišu i da još uvek nije ni blizu datum kada će se glasati o ulasku Dubaija. Prvobitno glasanje je terbalo da se desi sredinom marta i tada je odloženo. U međuvremenu Dubai je primljen u ABA ligu i primarna ideja je da sledeće godine najpre igra u Evrokupu da bi prijem u Evroligu bio tek iza toga.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare