Važna promena pravila: Treneri Evrolige imaju lepe vesti

Euroleague 21. sep 202312:36 3 komentara

Umesto jednog, treneri evroligaških timova od sezone 2023/24 imaće pravo na dva čelendža tokom utakmica.

Ono o čemu se šuškalo pred redovan samit Borda trenera Evrolige, potvrdio je po povratku u Kaunas šef stručnog štaba Žalgirisa, Kazis Maksvitis.

„Nema krucijalnih promena u pravilima igre. Jedno od njih je promena pravila čelendža, od sada će svaki trener imati pravo na dva, umesto jednog“, rekao je trener „zelenih“ i dodao:

„Takođe, sudije će imati manje prilika da prekidaju igru, jer su utakmice trajale predugo“.

VIŠE O EVROLIGI

Maksvitis nije, međutim, otkrio na koji način će to tačno biti učinjeno, ali prosečnog navijača svakako raduje ova novost sa samita u Barseloni na kojem je prisustvovao trener Crvene zvezde Duško Ivanović, ali ne i njegov kolega s klupe Partizana, Željko Obradović, koji je imao obaveze na ABA superkupu.

Prošle nedelje Evroliga je objavila da će uvesti novu praksu, kratak sastanak kapitena sa sudijskim timom pred početak svakog meča, tokom kojeg će ekipama biti preneta zapažanja, preporuke i podsećanje na obavezu takmičenja u duhu igre.

Početak Evrolige bliži je iz dana u dan. Ne zaboravite da sastavite Fantasy tim za sezonu 2023/24. Igrajte se zajedno s nama na sajtu Sportkluba.