Vildosa uporedio grčki i srpski derbi: Agresivnije je…

Vesti 17. apr 20249:41 0 komentara
Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

Večiti derbi u Srbiji i derbi večitih neprijatelja u Grčkoj. U oba je učestvovao Luka Vildosa, kao igrač Crvene zvezde i kao igrač Panatinaikosa. U opširnom intervjuu za Basketnjuz on je pričao o intenzivnim utakmicama između Zvezde i Partizana odnosno Panatinaikosa i Olimpijakosa.

U Zvezdi je Vildosa imao daleko bolju sezonu i daleko bitniju ulogu nego u Panatinaikosu. Može se reći i da je igrao svoju košarku karijere posebno kada je tek stigao u Beograd. Ipak sezona se završila bez trofeja u ABA ligi.

U pet veoma intenzivnih utakmica u finalnoj seriji Luka Vildosa je najbolje mogao da oseti šta je beogradski večiti derbi.

„Slični su grčki i srpski derbi iskreno. Međutim mislim da su derbiji u Pioniru i protiv Partizana malo agresivniji. Ovde imate mrežu koja kontroliše sve upaljače i sve što se ubacuje na teren. Možda bismo mogli da sklone to. Zaista sam zahvalan što sam mogao da uživam u takvim utakmicama. To je životno iskustvo“, kaže Vildosa.

Argentinac je nedavno bio u nemilosti trenera Ergina Atamana zbog izdanja u dresu Panatinaikosa. Neke mečeve je propuštao, pa je šutirao veoma loše na duelu grčke lige, da bi iza toga polako ponovo počeo da dobija minutažu.

„Razbijam se na trenuingu. Samo nemam sreće. Nekad ti treba samo da jedna lopta prođe kroz mrežicu i da vratiš samopouzdanje. Kunem se pokušavam da budem ja i da vratim svoj šut. Međutim u redu je, tako profesionalna košarka funkcioniše. Ako niste dobri na terenu sedećete na klupi. Uradiću šta god da moj tim pobedi na terenu“, kaže Argentinac.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!