Virtus ostaje u Evroligi, ko će biti višak?

Euroleague 13. jun 202415:10 5 komentara
Ognjen Dobrić
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Čelnici Evrolige uskoro biti trebalo da dodele specijalne pozivnice za narednu sezonu, a cena za učešće u elitnom takmičenju je million evra. Partizan i Zvezda će sigurno igrati i naredne sezone, a zatim se boriti za višegodišnji ugovor, odnosno B licencu.

Prva utakmica na EURO 2024 je u petak u 21.00. Da li ste pripremili svoj Snickers Fantasy tim?

Virtus je tokom sezone ostao bez generalnog sponzora – Sefagredo, a odmah se pojavilo pitanje – da li će ekipe iz Bolonje naredne sezone biti učesnik Evrolige. Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Italije, hoće.

Naime, čelnici kluba i Masimo Zaneti, inače dogogodišnji sponzor kluba su postigli dogovor, Zaneti će ostati sponsor kluba, izdvojiće oko šest miliona evra, što je upola manje u odnosu na prethodne godine.

Virtus će gotovo izvesno promeniti ime “Arene”, promeniće i naslovnog sponzora na dresu, ali će na radost navijača kluba iz Bolonje koje se bori za titulu u Italiji, Evroliga i naredne sezone biti u njihovom gradu.

Italijani tvrde da gotovo sigurna ispada Valensije. Međutim, treba sačekati konačnu odluku vlasnika 13 klubova sa A licencom, jer Pariz i dalje ima problema sa sastavljanjem budžeta koji treba da iznosi između šest i deset miliona evra, a Alba je nedavno najavila da još uvek nije donela odluku da li je spremna da izdvoji million evra za pozivnicu.

U svakom slučaju, kako sada stvari stoje, uz 13 klubova sa A licencom, za sada su sigurni Partizan, Zvezda i Virtus.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare