Vujošević: Jednom i Partizan mimo terena, zaslužio je

Euroleague 14. jun 202212:58 > 13:14 33 komentara
Robertas Dackus/EB via Getty Images

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević istakao je, gostujući na N1, da nije saglasan sa odlukom crno-belih da ne učestvuju u Košarkaškoj ligi Srbije.

Posle poraza u finalu ABA lige, Partizan je rešio da ne učestvuje u domaćem prvenstvu.

Pročitajte i:

„Ne slažem se s tom odlukom. Treba unaprediti ABA ligu u smislu regularnosti takmičenja kada je u pitanju suđenje, delegiranje sudija. Slovencima ne smeta što igraju ABA ligu, a prvaci su Evrope. A Hrvatima smeta, kao to ih sprečava, osvojili bi inače prvenstvo svemira. Ako hoćete da budete šampion, morate da trčite sa šampionima. Bolja liga daje mogućnost da postanete bolji igrači. Nju morate usavršavati, pogotovo regularnost“, rekao je Vujošević.

U četvrtak se očekuje konačna odluka u vezi sa time hoće li Partizan dobiti specijalnu pozivnicu za učešće u Evroligi sledeće sezone, a velike su šanse da će se to dogoditi.

„Velike su šanse da Partizan igra Evroligu zbog ova dva ruska kluba koja neće igrati sledeće godine (CSKA i Zenit). U četvrtak treba da se napravi procena da li se ostaje u ovom formatu – ako se ostaje sa 18 klubova, sigurno će Partizan i Valensija biti ta dva kluba“, kaže Vujošević i dodao:

„Onda je tu problem za sledeću godinu – ako se CSKA i Zenit vrate jer imaju desetogodišnje licence… Koliko klubova ispada, kakav će sistem biti sledeće godine, ko će iz Evrokupa… Hajde jednom i da Partizan uđe mimo terena, zaslužio je“.

Vujošević je crno-bele vodio od 1986. do 1989, od 2001. do 2010, a zatim i od 2012. do 2015. godine – pet puta je osvajao ABA ligu, jedanaest puta domaće prvenstvo, a bio je i Evroligin trener godine 2009.