Zvanično: Pau Gasol se vratio u Barselonu

Euroleague 23. feb 202117:42 5 komentara
Pau Gasol
Photo by David Ramos/Getty Images

Sada je i zvanično – legendarni Pau Gasol vraća se u Barselonu, i to samo dva dana pošto je demantovao glasine o dolasku u katalonski klub.

„Veoma sam srećan što se vraćam kući. Idemo, Barsa“, napisao je 40-godišnji Gasol na instagramu.

U klubu su svesni činjenice da je legendarni Gasol praktično neaktivan već dve godine, ali su mu ponudili smanjenu ulogu, koju je iskusni centar prihvatio.

„Želim da svoje veštine i iskustvo stavim na raspolaganje klubu, a da istovremeno napredujem na fizičkom planu i da uđem u takmičarski ritam. Radujem se što se vraćam u klub u kojem sam počeo, nadam se da ću brzo doprineti prvom timu“, navodi Gasol.

Gasolov trener biće Šarunas Jasikevičus, a dvojica košarkaških ikona bili su saigrači u Barseloni početkom 21. veka. Takođe, jedan od bitnih razloga Pauovog povratka u Barselonu je i činjenica da za nju igra njegov dobar prijatelj i saigrač iz dva NBA tima – Nikola Mirotić.

Gasol ne igra od marta 2019. godine kada je polomio kost levog stopala. U međuvremenu je otišao iz Milvokija i postao igrač Portlanda, ali nije odigrao nijedan meč za organizaciju iz Oregona.

Stariji brat Gasol je sa Španijom osvojio 11 medalja na velikim takmičenjima. Igrao je za Barselonu, Memfis, Lejkerse, Čikago, San Antonio, Milvoki, a krunu karijere predstavljaju dve titule ko je sa Lejkersima osvojio 2009. i 2010. godine.