Zvezda i Kalinić – šansa su Barsini finansijski problemi

Euroleague 26. feb 202419:40 10 komentara

Nedavno je prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović najavio da je klub zainteresovan da vrati reprezentativca Srbije Nikolu Kalinića u svoje redove. Najnovije informacije iz Španije ukazuju da su izgledi jako dobri za realizaciju ove operacije.

Sponzor specijala Evrolige u sezoni 2023/24 – MaxBet.

Kalinić je trenutno član Barselone, sa kojom ima ugovor do kraja sezone. Katalonski gigant želi da ga zadrži, ali tu se pojavljuje pitanje finansija.

Jer košarkaška sekcija ne može da pobegne od problema koji muče fudbalski klub. A već duže vremena glavni klub Barselone ima ozbiljne finansijske teškoće i to nameće smanjivanje budžeta ostalim sekcijama.

Tako će i košarkaška sekcija imati manje sredstava za produžetak ugovora košarkašima kojima ističe ugovor, a dva goruća pitanja su Kalinić i Džabari Parker. Ekipa želi obojicu da zadrži.

Džabari Parker očekuje veću zaradu nego što sada, a to je nešto manje od miliona godišnje. U klubu su voljniji da njemu ponude povećanje plate nego reprezentativcu Srbije. U stvari, već sada se zna da će ponuda Kaliniću biti manja nego što mu je sadašnja plata, a to je oko 1.3 miliona evra po sezoni. Jednostavno, takva je situacija u klubu.

I to bi mogla da bude velika šansa Crvene zvezde, koja ove sezone ima veći budžet nego ikada. Ukoliko bi se dve strane dogovorile to bi bio treći mandat krilnog igrača u Zvezdi. U oba je osvajao trofeje i domaće i u ABA ligi.

Kada je istakao da je Zvezda zainteresovan za Kalinića Nebojša Čović je spomenuo još dva imena koja bi voleo da vidi u crveno-belom naredne sezone – Nikolu i Stefana Jovića.

Promo

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare