Ukić: Zvali su me iz Splita, ali…

Ex-Yu lige 2. jun 202019:27 > 19:28
FIBA Basketball

Košarkaši Splita igraće naredne sezone u ABA ligi, a čelnici kluba nastoje da formiraju ekipu koja će biti konkurentna najboljim ekipama regiona. Kako se navodi, primarni cilj će biti opstanak.

Splićani se malo po malo vraćaju na veliku scenu, gde su svojevremeno, kao trostruki uzastopni prvaci Evrope bili neprikosnoveni.

U ovom trenutku su miljama daleko od takvih uspeha, ali fokus je da se napreduje iz godine u godinu i za sada im ide veoma dobro.

Poslednji trofej, Splićani su osvojili 2004. godine kada je Roko Leni Ukić pogodio za pobedu u finalu Kupa protiv Zadra. Sada, posle 15 godina, postoji mogućnost da se Roko vrati u Split. Da li je realno ili ne procenite na osnovu onoga što je Ukić rekao kolegama iz “Sportskih novosti”.

Zvali su me čelnici Splita sa željom da se vratim u klub. Jasno je da ukoliko dođe do povratka na Gripe to neće biti zbog novca. Međutim, ima dosta prepreka na putu ka realizaciji pomenutog dolaska. Prvi je što imam još godinu dana ugovora sa Antibom. Ono što je izvesno, neću tražiti raskid saradnje, ali ukoliko postanem slobodan igrač, javlja se mogućnost da se vratim u Split, da ponovo obučem dres kluba koji ima posebno mesto u mom srcu”, naglasio je Roko Leni Ukić.

Pored Ukića, Split je uputio poziv da se vrate u klub Hrvoju Periću, Josipu Sobinu, Damjanu Rudežu, Luki Babiću…