Osma titula MZT Skoplja, Bojić solidan

ABA/Dragana Stjepanović

Ekipa MZT Skoplja je stari-novi šampion Severne Makedonije! Skopljanci su superiorno završili finalnu seriju plej-ofa protiv Euro Nikela (3:0) i u poslednjem ovosezonskom okršaju slavili 89:78.

Gosti iz Kavadaraca su pokušali da utakmicu učine zanimljivom, ali im je to pošlo za rukom samo u prvom poluvremenu. Posle egal igre u uvodnoj deonici vodili su 23:21 i 39:31 u drugom periodu, ali su domaći sredili redove pre odlaska na veliki odmor (45:44).

U nastavku su Skopljanci zaigrali angažovanije, što je rezultiralo njihovom dvocifrenom prednošću (71:59), a posle mirne završnice rutinski su stigli do šampionskog slavlja i do osme titule.

U pobedničkom timu najbolji je bio Andrej Magdevski sa 21 poenom , 6 skokova i 1 asistencijom, a dobrog saradnika je imao u Bojanu Krstevskom, koji je upisao 16 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Andrija Bojić je za 12 minuta pružio dobru partiju, zabeležio 9 poena (5-4 za dva poena i 1-1 slobodna bacanja) i 3 skoka.

Kod poraženih, Nikola Karakolev je postigao 16 poena i dodao 3 skoka, a Danilo Mijatović je ubacio 11 koševa i dodao 2 skoka i 2 asistencije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!