Roko Prkačin stigao kod Marka Gasola u Đironu

Ex-Yu lige 20. jul 202215:26 0 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Roko Prkačin, izuzetno talentovani centar, sada već bivši igrač Cibone i reprezentativac Hvatske, karijeru nastavlja u sastavu španske Đirone, koja je izborila plasman u elitno društvo.

Roko je potpisao ugovor na tri godine, uz klauzulu da može da ode u NBA ligu, ukoliko se pojavi adekvatna ponuda, a na dolasku Prkačina u Đironu, insistirao je trener, Garsija Aito, kao i vlasnik kluba, Mark Gasol, koji je imao impresivnu karijeru, kao u Evropi, tako i u NBA ligi.

Mark je pomogao Đironi da uđe u elitno društvo, ali vlasnik kluba još uvek ne želi da posmatra utakmice iz ugodne fotelje, još uvek mu se vodi borba na parketu, pa će prema poslednjim informacijama i naredne sezone biti u sastavu tima.

KK Cibona/Mihal Jacic

Nema nikakve dileme, da će Prkačin, koji ima 19 godina, imati sjajnu priliku da napreduje i stekne neophodno iskustva ka ostvarenju sna, o kojem je mnogo puta pričao, a naravno, reč je o NBA ligi.

Pre odlaska u Đironu, Roka Prkačina očekuje Evropsko prvenstvo, na kojem će Hrvatska u konkurenciji sa Estonijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom, Italijom i Grčkom, nastojati da osvoji jedno od četiri mesta koja vode u narednu fazu takmičenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!