Džikić i Jerusalim gaze, 14 pobeda u nizu, slede Makabi, AEK

fiba.basketball

Nes Ziona, Hapoel Haifa, Strazbur, Kairat, Dižon, Hapoel Ber Šava, Hapoel Holon, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Holon, Makabi, Hapoel Haifa, Strazbur, Hapoel Holon, Hapoel Eliat ukupno 14 mečeva je Aleksandar Džikić dobio u nizu sa ekipom Jerusalima, sa kojom se osvojio trofej u Kupu i stigao do F8 faze FIBA Lige šampiona.

Čelnici Jerusalima su na društvenim mrežema nedavno (23. marta) čestitati rođendan treneru, sa kojim su produžili ugovor na još godinu dana, a slobodno se može reći da je Džikić oživeo Jerusalim, koji je nedavno dobio i novog vlasnika, koji je kao primarni cilj najavio borbu za mesto u Evroligi.

Džikić i Jerusalim u šampionatu Izraela zauzimaju treće mesto, plasman u TOP 6 fazu je izvestan, a isto tako je izvesno da će Jerusalim posle osvajanja trofeja u Kupu, pobedom nad Makabijem u finalu, nastojati da se umeša u borbu za trofej i u šampionatu.

Što se tiče FIBA Lige šampiona, Jerusalim je osvojio prvo mesto u grupi, a za plasman na finalni turnir boriće se pritiv ekipe AEK-a. Za plasman na finalni turnir su potrebne dve pobede, prvi meč je na programu 4. aprila u Jerusalimu, revanš je 12. aprila u Atini, a eventualna majstorica tri dana kasnije, u Jerusalimu.

U međuvremenu, Jerusalim će nastojati da nastavi trijumflani niz, a prepreka na putu ka 15-oj pobedi, biće ekipa Makabija iz Tel Aviva, koja 2. aprila dolazi u Jerusalim.

Komentari (0)

Vidi sve komentare