FIBA LŠ: F8 u Strazburu, Burgos brani trofej

fiba.basketball

Na finalnom turniru FIBA Lige šampiona, koji će se od 5. do 9. maja održati u Strazburu, igraće Saragosa, Nimburk, Hapoel Holon, Tenerife, Nižnji Novgorod, Karšijaka, Strazbur i ekipa Burgosa, koja brani trofej.

Žrebom će biti određeni parovi četvrtfinala, tako što će prvoplasirane ekipe biti u jednom, a drugoplasirane u drugom šeširu. Žrebom će biti definisano i ko će na koga ići u polufinalu. U prvom šeširu se nalaze Nimburk, Tenerife, Nižnji Novgorod i Hapoel Holon. U drugom su Burgos, Karšijaka, Strazbur i Saragosa.

Ligaški deo takmičenje su zatvorile dve utakmice, a u direktnom okršaju za prvo mesto u grupi, snage su odmerili Nimburk i Saragosa. Meč između Sasarija i Bamberga je bio lišen rezultatskog značaja, a slavio je Sasari sa 83:72.

Nimburk je posle jedne od najboljih partija u sezoni nadigrao Saragasu – 98:78. Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Nimburk je vodio sa 30:23, 51:39, 75:58…

Prevagu na tasu Nimburka, doneli su Omar Pevit sa 25, Lukas Paliza sa 18, Vojteh Hruban sa 12 i Stefan Zimerman sa 11 poena. Kod Saragose, bolji od ostalih, bili su Robin Benzing sa 20, Dilan Enis sa 17 i Nikolas Brusino sa 12 poena.

Podsećanja radi, ugled regiona u FIBA Ligi šampiona, branila je ekipa Igokee, koja je kroz kvalifikacije stigla do grupne faze (pobedila Kluž i Sporting), zatim u konkurenciji sa Turk Telekomom, Jerusalimom i Limožem do TOP 16 faze, ali su Tenerife i Burgos bili neprelazne prepreke u nastojanju izabranika Dragana Bajića da stignu do finalnog turnira.