FIBA LŠ: Nimburk dobio triler protiv Igokee

fiba.basketball

Košarkaši Igokee poraženi su kao gosti u trećem kolu FIBA Lige šampiona od Nimuburka sa 86:82. Izabranici Dragana Bajića su odigrali loše u prvom, dobro u drugom poluvremenu, ali je više koncentracije i snage u završnici imao Nimburk.

Najefikasniji u sastavu Nimburka, bili su Džerik Harding sa 29, Vojteh Hruban sa 17 i Demetre Rivers sa 12 poena. Kod Igokee, raspoloženi za igru u napadu, bili su Dešon Stivens sa 19 poena i 11 skokova, Markel Starks sa 18, Dalibor Ilić sa 12 i Antabija Voler sa 10 poena.

Izabranici Dragana Bajića su tokom prve deonice, uspeli da zaustave najjače oružje Nimburka, tranzicionu igru, lake poen i otvorene pozicije za šut. Međutim, drugi kvartal je doneo drugu priču.

Igokea nije imala adektavna rešenja u napadu, napravila je dosta grešaka, a kazne su se smenjivale kao na filmskoj traci, pa je Nimburk na kraju prvog poluvremena vodio sa 46:35.

fiba.basketball

Raspoloženi za igru u napadu, bili su Džerik Harding sa 12 i Demetre Rivers sa 10 poena. S druge strane, kod Igokee, bolji od ostalih, bili su Markel Starks sa 13 i Dalibor Ilić sa šest poena.

U nastavku meča, Igokea je izgledala daleko bolje. Ponovo je stepen agresivnosti u odbrani podignut na željeni nivo, a samim tim, kapital Nimburka se u završnici trećeg kvartala istopio 62:62, a posle poena Starksa, Igokea je povela sa 64:62. Usledila je velika borba za svaku loptu i pedalj terena, a uoči poslednjeg kvartala, na semaforu je pisalo 66:64 za ekipu iz Laktaša.

Bilo je jasno da će pitanje pobednika odlučiti nijanse. Igokea je u poslednjem kvartalu imao problema sa realizacijom, a Nimburk je naterao Dragana Bajića da zatraži minut odmora, jer je na četiri minuta pre kraja vodio sa 75:70.

fiba.basketball

Odmor je urodio plodom, Igokea je stigla do 76:77, Dalibor Ilić je promašio slobodno bacanje za izjednačenje, a Nimburk pobegao na 82:76, što je bilo dovoljno da relativno mirno privede meč kraju.

U drugom meču grupe, PAOK je u Solunu pobedio Galatasaraj sa 81:74, pa nakon tri odigrane runde, Galatasaraj i Nimburk imaju skor 2-1, a Igokea i PAOK 1-2.