Mitrović saopštio spisak za Kinu, na spisku i Vučević

FIBA World Cup 5. jul 201913:40 > 13:41
Foto: Fiba/basketball

Selektor muške košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović računa na 20 košarkaša za pripreme pred Svetsko prvenstvo.

Državni tim će se okupiti 25. jula u Podgorici, a rivali na planetarnoj smotri Crnoj Gori koja će debitovati na Svetskom šampionatu biće Grčka, Brazil i Novi Zeland.

Na spisku se nalazi i Nikola Vučević koji je nedavno produžio ugovor sa Orlandom i koji je naglasio da će odluku o tome da li će igrati na Mundobasketu saopštiti do početka priprema.

Za mesto u timu koji će igrati u Kini boriće se:

Nikola Ivanović (Budućnost), Derek Nidam (Mornar), Ognjen Čarapić (Mega), Petar Popović (Budućnost), Nemanja Vranješ (Mornar), Suad Šehović (Budućnost), Sead Šehović (Mornar). Aleksa Popović (Lovćen), Dino Radončić (Mursija), Nemanja Đurišić (Ostende), Nemanja Radović (Saragosa), Milko Bjelica (Mornar), Jovan Kljajić (Gran Kanarija), Marko Simonović (Olimpija), Pavle Đurišić (SAD), Igor Dorbnjak (Budućnost), Bojan Dubljević (Valensija), Marko Todorović (Huventud), Blagota Sekulić (slobodan igrač), Nikola Vučević (Orlando).

U stručnom štabu pored selektora Zvezdana Mitrovića, biće treneri Boško Radović, Dušan Dubljević, Vladimir Todorović, kondicioni trener Milovan Ljubojević, doktor Aleksandar Radović, fizioterapeuti Periša Čagorović i Petar Stojović i ekonom Darko Savić.

Nakon prvih nekoliko dana u Podgorici, državni tim će bazične pripreme odraditi u Kolašinu, a formu će testirati na turnirima u Francuskoj i Kini.