De Kolo: Da nas se protivnici plaše

FIBA World Cup 12. avg 201917:17 > 17:19
Jesse D. Garrabrant/Getty Images

Francuski košarkaš Nando de Kolo rekao je za zvaničan sajt FIBA da je najvažnija stvar pred prestojeće Svetsko prvenstvo u Kini da se reprezentacija Francuske fokusira na svoje protivnike i na bavi se kalkulacijama.

Nakon osvajanja Evrolige u dresu CSKA De Kolo je tokom leta prešao u redove Fenerbahčea, što će biti njegov prvi angažman u Turskoj.

Pre sezone sa novim timom čeka ga važan zadatak u dresu reprezentacije Francuske.

Moramo da se fokusiramo na našu igru. To je najvažnije. Moramo da dostignemo toliko visok nivo, da nas se protivnici plaše, više nego što će se baviti svojom taktikom i igrom. Uvek sam tako razmišljao, mislim da je to najbolji način da se stigne do rezultata“, rekao je De Kolo.

Tridesetdvogodišnji košarkaš je dodao da pripreme nisu bile tako duge, ali da je bilo lako uigrati se sa saigračima u reprezentaciji.

Imali smo nekoliko pripremnih mečeva, atmosfera u timu je odlična i ta dobra komunikacija između nas će biti veoma važna. Svi želimo da napravimo dobar rezultat, radimo vredno kako bismo to ostvarili i svi isto razmišljamo“, objasnio je Nando de Kolo.

Francuska će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u Grupi G sa Dominikanskom Republikom, Nemačkom i Jordanom.

Najveća svetska košarkaška smotra na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.