Drugi tajni meč Srbije i druga pobeda, Orlovi namestili ruku

FIBA World Cup 4. avg 20238:01 13 komentara
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu u pripremnom periodu, a iako u KSS nisu želeli da objave, u javnosti se pojavio rezultat utakmice sa Poljskom.

Povezane vesti

Orlovi su u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Beogradu savladali selekciju Poljske sa 81:66 (23:14, 19:16, 23:14, 16:22), a rezultat je ugledao svetlost dana zahvaljujući objavi gostiju na društvenim mrežama.

Ekipa Svetislava Pešića je, podsetimo, pre nekoliko dana u srpskoj prestonici bila bolja i od Bosne i Hercegovine, ali tačan rezultat nikad nije obelodanjen.

“Izgubili smo posle borbe koju smo vodili do poslednjih minuta. Srbija je protivnik na veoma visokom nivou. Pogodili su mnogo šuteva za tri poena, odlepili su se na početku, ali smo se vratili u igru i bili konkurentni u drugom poluvremenu. Bio je to dobar test za nas,” izjavio je poljski rerprezentativac Mihal Mihalak.

Zadovoljan je bio i selektor Igor Miličić.

“Skok u napadu, koji nam je bio problem iz prvih mečeva je malo popravljen. Na početku su Srbi postigli nekoliko bitnih koševa, ali smo stali, borili se do kraja. Dobili smo ono što smo želeli da postignemo protiv ovako jakog rivala. Pred nama je još utakmica i treninga, što će poboljšati našu igru”, rekao je Miličić.

Selekcija Srbije je 5. avgusta u Podgorici trebalo da se sastane sa Crnom Gorom, ali je meč otkazan zbog zauzetosti dvorana.

Pešićevu ekipu 8. i 9. avgusta očekuju dueli sa Grčkom i Italijom na Akropolis kupu.

Svetsko prvenstvo će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra uz prenose na Sport Klubu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare