“Kalkulacije nas ne zanimaju, u Tuzli napadamo Mundobasket”

FIBA World Cup 18. feb 202314:19 0 komentara
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u oslabljenom sastavu, ali odlučna u nameri da izbori plasman na Mundobasket čeka utakmice odluke protiv Bosne i Hercegovine i Češke.

Izabranici Boška Radovića čvrsto drže sudbinu u svojim rukama. Jedina opcija koja Crnu Goru ostavlja bez plasmana na Svetsko prvenstvo je poraz od Bosne i Hercegovine sa više od 19 poena razlike. Zatim poraz od Češke na svom parketu, uz pobedu BiH nad Mađarskom u gostima. Međutim, niko u državnom timu ne želi da se bavi kalkulacijama. Sve misli su usmerene ka 23. februaru i duelu u Tuzli, gde će Crna Gora imati prvu meč loptu. Pobeda vodi na Svetsko prvenstvo.

“Sledi odlučujući prozor u kvalifikacijama za Mundobasket. Očekuju nas dva izuzetno zahtevna meča. Gostujemo selekciji Bosne i Hercegovine, a zatim na svom parketu čekamo Češku. Sudbinu držimo u našim rukama, a kao i uvek do sada idemo korak po korak. U ovom momentu sve misli su usmerene ka duelu koji nas očekuje u Tuzli”, naglasio je selektor Crne Gore, Boško Radović, pa nastavio:

fiba.basketball

“Čitavim tokom kvalifikacijama imamo problema sa sastavom tima i povredama, ali nikada nismo tražili alibi, pa nećemo ni sada. Bez obzira na sastav tima u svakom meču smo nastojali da velikom borbenošću i energijom stignemo do pobede, tako će biti i u mečevima koji slede, a nepotrebno je tršiti reči o tome koliko bi nam značili Dubljević, Radončić, Mihailović, da ne nabrajam dalje…”.

Petar Popović
fiba.basketball

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, selektor Crne Gore je nastavio sa izlaganjem:

“Nismo se bavili kalkulacijama do sada, pa nećemo ni sada. Ponavljam, trenutno razmišljamo samo o duelu protiv Bosne i Hercegovine, verujem u momke koji su u državnom timu, siguran sam da će se boriti za svaku loptu i pedalj terena u meču koji sledi, sa ciljem da stignu do pobede, da pre utakmice sa Češkom ostvare san, izbore plasman na Mundobasket”, naglasio je Radović, pa dodao:

fiba.basketball

“Još nismo u kompletnom sastavu. Čekamo da nam se pridruži Kendrik Peri koji se bori za trofej na finalnom turniru Kupa u Španiji. Imaćemo nekoliko zajednički treninga, nastojaćemo da u što je boljoj formi dočekamo meč protiv Bosne i Hercegovine. Na spisku se nalaze momci koji imaju značajne uloge u svojim klubovima, momci koji su u takmičarskom ritmu. To je bilo ključno kod formiranja sastava za duele koji slede, jer nam treba ekipa koja je kadra da se bori od prvog do poslednjeg minuta”.

fiba.basketball

Na pitanje da li će Crna Gora uspeti da izbori plasman na Mundobasket, drugi u nizu, Radović je rekao:

“Optimista sam bio i ostao. Nikada od mene niste mogli da čujete da tražim alibi, naprotiv. Smatram da je ključ uspeha vera da možete da stignete do cilja. Svi u reprezentaciji smo verovali i verujemo da možemo do Svetskog prvenstva. Ponavljam još jednom, kalkulacije nas ne zanimaju, želimo pobede u oba duela koja slede”.

fiba.bbasketball

Crna Gora gostuje Bosni i Hercegovini 23. februara, a tri dana kasnije u glavni grad Crne Gore dolazi selekcija Češke. Sve utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!