Kapitalno važna pobeda Crne Gore u Debrecinu

FIBA World Cup 24. feb 202219:40 > 20:06 0 komentara
fiba.basketball

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, pobedili su Mađarsku u Debrecinu sa 83:67, napravili su kapitalan korak ka plasmanu u glavnu rundu kvalifikacija za Mundobasket, a istovremeno san o plasmanu na Svetsko prvenstvo učinili znatno realnijim.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Vladimir Mihailović sa 27, Bojan Dubljević sa 19 poena, osam skokova i sedam asistencija, Džastin Kobs sa 14 i Nemanja Radović sa osam poena. Kod Mađarske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Zoltan Perl sa 14, Čaba Ferenc sa 12, odnosno Benedek Varadi i David Vojvoda sa po 11 poena.

Crna Gora je uspela da ostvari cilj tokom prvog poluvremena. Sprečila je tranzicionu igru, nametnula je svoj ritam, kontrolisala je dešavanja na parketu. Izabranici Boška Radovića, vodili su posle prve deonice sa 17:15, tokom druge sa 28:17, ali je usledio opasan nalet Mađara, koji je Crna Gora uspela da odbije, pa je na poluvremenu imala kapital od osam poena – 36:28.

sofascore

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Bojan Dubljević sa 12, Džastin Kobs sa osam i Vladimir Mihailović sa sedam poena. Kod Mađarske, raspoloženi za igru u napadu, bili su David Vojvoda sa pet, odnosno Zoltan Perl i Akoš Keler sa po četiri poena.

U nastavku meča, Mađarska je nastojala da se vrati u meč, pretila je na samom početku, ali je usledio jak odgovor Crne Gore, kako defanzivno, tako i ofanzivno. Dubljević, Mihailović i Kobs su prilično lako izlazili na kraj sa odbranom domaćina, pa su izabranici Boška Radovića uoči poslednje deonice vodili sa 56:42.

fiba.basketball

U tom momentu, delovalo je da Crne Gora sigurnim koracima ide ka kapitalno važnoj pobedi kada je reč o plasmanu u glavnu rundu kvalifikacija za Mundobasket, kada je reč o samom plasmanu na Svetsko prvenstvo, jer se bodovi iz prve, prenose u glavnu rundu.

Tako je i bilo. Mađari su uspeli da nametnu igru po principu trči i šutiraj, ali je Crna Gora pokazala da se odlično snalazi i u takvim situacijama, pa se pitanje pobednika nije postavljalo do kraja meča. Vremena za slavlje nema, jer novi duel sa Mađarima, sledi veoma brzo.

fiba.basketball

U četvrtom kolu kvalifikacija za Mundobasket, snage će ponovo odmeriti Crna Gora i Mađarska. Novi meč je na programu 27. februara, sa početkom u 19 časova, uz prenos na Sport Klubu 2.