Kobs posle Mađarske: Izvukli smo pouke, idemo dalje

fiba.basketball

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, poraženi su u Podgorici od Mađarske, nisu uspeli da materijalizuju brejk koji su napravili u Debrecinu, ispustili su priliku da naprave kapitalan korak ka plasmanu u glavnu rundu kvalifikacija, a ujedno i ka plasmanu na Mundobasket.

U narednom FIBA prozoru, koji je na programu tokom leta, Crna Gora će igrati protiv Francuske na svom parketu, odnosno protiv Portugalije u gostima.

Objektivno, plasman u glavnu rundu kvalifikacija je gotovo siguran, ali je svaki bod od vitalnog značaja kako bi se ostalo u igri za mesto na Svetskom prvenstvu, na koje će, iz glavne runde kvalifikacija, od šest selekcije, mesto izboriti tri.

“Ušli smo previše opušteno u meč, nismo imali čvrstinu i agresivnost u odbrani, što je rival umeo i znao da kazni. Mađari su ušli u šuterski ritam, stekli su samopouzdanje, pa su kasnije pogađali iz jako teških pozicija, ali sami smo krivi zbog toga”, rekao je Džastin Kobs, pa nastavio:

“Pored odbrane, imali smo problema i u napadu. Izgubili smo mnogo lopti, a svaka izgubljena lopta je kažnjena laganim poenima iz tranzije. Promašili smo mnogo slobodnih bacanja. Uprkos navedenom, bili smo u igri, imali smo priliku da prelomimo meč u našu koristi, nismo je iskoristili”.

fiba.basketball

Pitanje nije bilo potrebno postvljati, Džastin Kobs je nastavio sa izlaganjem:

“Meč koji je ostao iz nas, nosio je veliki pritisak. Nismo odreagovali na pravi način, ali smo izvukli pouke. Nismo klonuli duhom, nastavljamo borbu za plasman u glavnu rundu kvalifikacija, nastavljamo borbu za plasman na Mundobasket. Sada ćemo morati da idemo težim putem, ali spremni smo na to. Ponavljam još jednom, izvukli smo pouke, nastavljamo sa borbom”.

fiba.basketball

Treći FIBA prozor, koji kao i sve ostale utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, možete da pratite na kanalima Sport Kluba, na programu je od 30. juna do 4. jula. Crnu Goru očekuju dueli sa selekcijama Francuske i Portugalije, a sa istim rivalima, snage će odmeriti i Mađarska.

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Francuska, Crna Gora, Mađarska i Portugalija, u glavnoj rundi kvalifikacija ukršta sa grupom u kojoj su Litvanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska i Češka, a svi bodovi iz prve faze se pronose u glavnu rundu kvalifikacija.