“Lepo je pisati stranice istorije, ogroman uspeh!”

KSCG

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore put ka Mundobasketu počeli su u pretkvalifikacijama. Bili su bolji od Danske i Islanda, a zatim nastavili dalje….

Nije bilo mnogo onih koji su verovali da Crna Gora može da stigne do drugog Mundobasketa u nizu, ali svi u državnom timu jesu i to je bilo ključno. Napravljena je pozitivna atmosfera, ekipa se muški borila sa svim rivalima bez obzira na sastav tima, a promena i to velikih je bilo u svakom FIBA prozoru….

Pored toga, jako je bitno naglasiti da za razliku od košarkaških sila, Crna Gora nema veliku bazu, ali posle plasmana na Mundobasket treba naglasiti da je i pomenuta baza proširena, a bronzana medalja na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina je dokaz za nevedeno…..

U prvom krugu kvalifikacija, Crna Gora je u konkurenciji sa Francuskom, Mađarskom i Portugalijom, uspela da se probije u glavnu rundu sa skorom 4-2. Usledilo je ukrštanje sa selekcijama Litvanije, BiH, Češke. Litvanija je ostala nedodirljiva, ali BiH je pala u “Morači”, Češka u gostima i “Morači”, pa je Crna Gora zajedno sa silama kakve su Litvanija i Francuska, stigla do ostvarenja sna….

KSCG

“Apsolutno smo kontrolisali sve što se dešavalo na terenu, ozbiljno shvatili meč koji je mnogo teško bilo igrati, jer je duel koji mora da se pobedi po svaku cenu. Uspeli smo da svih čitavim tokom meča da kontrolišemo dešavanja na parketu. Ogroman je ovo uspeh, velika pobeda, veliki rezultat i zaslužen plasman na Svetsko prvenstvo”, rekao je Nikola Ivanović.

fiba.basketball

Na reći Nikole Ivanovića, nadovezao se Zoran Nikolić:

“Uživali smo u meču koji je ostao iza nas, zajedno sa navijačima, koji su nam bili od vitalnog značaja da se izborimo sa pritiskom i neugodnim rivalom. Mogli smo sve da rešimo u Tuzli, ali nismo imali dovoljno koncentracije i sreće u završnici. U meč sa Češkom smo ušli u skladu sa prefiksom koji je nosio meč – biti ili ne biti. Leteli smo na krilima navijača, stigli smo do ogromnog, ali ogromnog uspeha”.

KSCG

Plasman na Mundobasket dobija na težini ako se naglasi da stručni štab u poslednjem FIBA prozoru nije mogao da računa na adute kakvi su Bojan Dubljević, Dino Ranočić, Vladimir Mihailović…. u timu nije bilo Marka Simonovića, Marka Todorovića…..

Komentari

Vaš komentar