Mihailović pred Češku: Atipičan rival, odbrana je ključ

FIBA World Cup 9. nov 202214:551 komentar
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore spremna je za veliku borbu u drugom FIBA prozoru, u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobasket. Izabranici Boška Radovića, odmeriće snage sa Češkom u gostima 11. novembra, a tri dana kasnije će ugostiti Litvaniju. Sve utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Crna Gora će u odnosu na prvi FIBA prozor i Evropsko prvenstvo biti slabija. Neće biti Marka Simonovića, neće biti Bojana Dubljevića, koji nisu dobili zeleno svetlo od strane Čikaga, odnosno Valensije. U timu neće biti Petra Popovića i Fedora Žugića zbog problema sa povredama.

“Okupili smo se, imamo ponovo problema sa sastavom tima, ali smo navikli na to. Imali smo par dana da se pripremimo za meč koji sledi. Igramo protiv atipičnog rivala, Češka insistira na brzoj igri, sa mnogo pokušaja za tri poena”, naglasio je Vladimir Mihailović, pa nastavio:

fiba.basketball

“Problemi postoje pred svaki FIBA prozor i stvarno ne želim da pričam o tome. Imamo sjajnu atmosferu, odlučni smo u nameri da se u svakom meču, bez obzira na sastav tima borimo za pobedu. Tako će biti i protiv Češke u Češkoj, kao i protiv Litvanije u Podgorici. Nalazimo se u dobroj poziciji i verujem da ćemo uspeti da san pretvorimo u javu, da ćemo uspeti da stignemo do Mundobasketa.

Protiv Češke, sigurno neće igrati Nikola Ivanović, ali postoje realni izgledi da bude u sastavu protv Litvanije. Uoči prozora koji sledi, Litvanija ima skor 7-1, Francuska 6-2, Crna Gora 5-3, BiH i Mađarska 4-4, Češka 3-5.

fiba.basketball

Na spisku selektora Radovića, uoči duela sa Češkom i Litvanijom, nalaze se: Nikola Ivanović, Kenrik Peri, Igor Drobnjak, Mašan Vrbica, Milutin Đukanović, Vladimir Mihailović, Zoran Vučeljić, Dino Radončić, Andrija Grbović, Bojan Tomašević, Radosav Spasojević, Aleksa Ilić, Nemanja Radović, Zoran Nikolić.

Komentari

Vaš komentar