Moć i dominacija – Amerikanke su (ponovo) svetske šampionke!

FIBA World Cup 1. okt 20229:40 7 komentara
FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država četvrti put zaredom, a 11. put ukupno osvojila je titulu šampiona sveta.

Amerikanke su, očekivano, i u finalu nastavile dominaciju koju su demonstrirale od prvog meča na Mundobasketu i u savladale su Kinu prilično ubdeljivo – 83:61 (18:13, 25:20, 25:14, 15:14).

Kina se prilično dobro držala u prvih deset minuta čak i bez svog najboljeg poentera Li Meng koja ima visoku temperaturu i nije mogla da igra u finalu.

Nije izgledalo da će Kineskinje lako da popuste ni tokom druge deonice, ali u trećem kvartalu je sve bilo rešeno. Amerikanke su svele rivala na samo 14 poena u ovom delu utakmice i u odlučujući deset minuta ušle sa lagodnih +21.

U nastavku je sve bila čista rutina i jedno pitanje na koje nismo imali odgovor bilo je sa koliko poena razlike će Amerika doći do novog trofeja.

Meč je pratilo 15.895 navijača.

U redovima novih-starih šampiona najefikasnija je u ovom meču bila Ejdža Vilson sa 19 poena, dva manje je dala Kelsi Plam, na 11 je stala Dževel Lojd, a na deset Čelsi Grej.

U selekciji Kine najbolja je bila Đueru Li sa 19 poena, Tangtong Vu je ubacila 13, a Šiju Vang 11.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare