“Moramo da usporimo Čehe, moramo da nametnemo naš ritam”

FIBA World Cup 10. nov 202214:25 0 komentara
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore spremna je za veliku borbu u drugom FIBA prozoru, u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobasket. Izabranici Boška Radovića, odmeriće snage sa Češkom u gostima 11. novembra, a tri dana kasnije će ugostiti Litvaniju. Utakmica protiv Češke počinje u 18 časova i 15 minuta, uz prenos na Sport Klubu 3.

Crna Gora će u odnosu na prvi FIBA prozor i Evropsko prvenstvo biti slabija. Neće biti Marka Simonovića, neće biti Bojana Dubljevića, koji nisu dobili zeleno svetlo od strane Čikaga, odnosno Valensije. U timu neće biti Petra Popovića i Fedora Žugića zbog problema sa povredama.

Protiv Češke, sigurno neće igrati Nikola Ivanović, ali postoje realni izgledi da bude u sastavu protv Litvanije. Uoči prozora koji sledi, Litvanija ima skor 7-1, Francuska 6-2, Crna Gora 5-3, BiH i Mađarska 4-4, Češka 3-5.

“Posle odličnog izdanja u prethodnom FIBA prozoru i na Evropskom prvenstvu, ponovo smo na okupu, spremni na borbu od prvog do poslednjeg minuta. Sastav je izmenjen, imamo problema sa povredama, ali je atmosfera i dalje na vrhunskom nivou”, naglasio je Dino Radončić, pa nastavio:

fiba.basketball

“Bez obzira na sastav tima koji izađe na parket, siguran sam da ćemo biti konkurentni, da možemo da se nadamo kapitalno važnom trijumfu na putu ka ostvarenju sna, a to je plasman na Mundobasket. Česi su takođe oslabljeni, ali imaju iskusnu ekipu, insistiraju na brzoj igri, na mnogo pokušaja za tri poena. Moramo da ih uvedemo u naš ritam, jer smo u igri pet na pet, bez tranzicije, bez igre po principu trči i putiraj sigurno bolji.”

fiba.basketball

Na spisku selektora Radovića, uoči duela sa Češkom i Litvanijom, nalaze se: Nikola Ivanović, Kenrik Peri, Igor Drobnjak, Mašan Vrbica, Milutin Đukanović, Vladimir Mihailović, Zoran Vučeljić, Dino Radončić, Andrija Grbović, Bojan Tomašević, Radosav Spasojević, Aleksa Ilić, Nemanja Radović, Zoran Nikolić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!