Obst: NBA šampioni neka pričaju šta žele, ja sam prvak sveta

FIBA World Cup 24. sep 202313:32 1 komentar

Košarkaš Bajerna i reprezentativac Nemačke Andreas Obst izjavio je za Jurohups da ga ne interesuje diskusije o tome da li je adekvatno da se šampioni NBA lige nazivaju i svetskim prvacima, pošto je on došao do tog dostignuća tokom minulog Svetskog prvenstva.

Evroligu gledajte ekskluzivno na Sport Klubu.

Nemački sastav je u finalu slavio protiv Srbije rezultatom 83:77 i osvojili turnir uz maksimalan učinak. Obst je prethodno u karijeri bio deo ekipe Bamberga koja je bila šampion Nemačke 2016. godine, a sa „Pancerima“ je došao i do broznane medalje na Evrobasketu održanom 2022.

KOŠARKA:

„Vratio sam se svakodnevnici i pripremama sa Bajernom, ali neverovatno je čak i govoriti o uspehu koji smo postigli. Nikada neću to zaboraviti, verovatno će mi biti neophodno nekoliko meseci kako bih shvatio šta smo uradili. U NBA ligi šampioni za sebe tvrde da su prvaci sveta, ali to je samo liga Sjedinjenih Američkih Država. Mi, Nemci, smo osvojili Svetsko prvenstvo“, rekao je bek Bajerna i dodao:

„Članovi NBA lige imaju taj nadmeni stav, da su najbolji i zato su im i razmišljanja takva. Smešno mi je što se i dalje vodi diskusija na tu temu. Neka sebe zovu kako god žele, činjenice su poznate – Nemačka je šampion sveta.“

Obst je istakao i uticaj Pabla Lasa, koji je tokom leta stigao na klupu Bajerna.

„Bajern napreduje – Laso je novi trener, a sagrađena je i nova hala. Ne možemo preskočiti razvoj i odmah biti najbolji, već je neophodno ići korak po korak. Biće sitaucija kada budemo gubili, ali bitno je da ne posrćemo posle toga. Sviđa mi se kuda sve to vodi, odiše optimizmom“.

Igrajte Evroligin fantazi samo na sajtu Sport Kluba!

Nova sezona Evrolige počinje 5. oktobra, a Bajern u prvom kolu igra sa Albom.

Bajern u nedelju od 16 časova igra sa Partizanom u okviru revijalnog turnira u Atini.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare