Orlovi favoriti u Njukaslu, meč moraju da dobiju (SK1, 20)

FIBA World Cup 11. nov 202211:222 komentara
Guliver

Četiri utakmice preostale su košarkaškoj reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Orlovi nemaju pravo na kiks ukoliko žele da se nađu na Mundobasketu sledeće godine.

Prvo od četiri „finala“ kvalifikacija izabranici Svetislava Pešića odigraće u petak uveče, od 20 sati, uz direktan prenos samo na Sport Klubu 1, u Njukaslu protiv Velike Britanije. U ovom meču, uprkos svim problemima sa sastavom (po čemu se Srbija ne razlikuje od ostalih reprezentacija), Orlovi nemaju pravo na grešku jer bi to značilo da su u nemogućoj situaciji u preostale tri utakmice.

Povezano

Uz sve probleme koji nisu ništa novo i do kojih dolazi zbog razmirica na relaciji FIBA – Evroliga, povredio se Balša Koprivica, van stroja je i Luka Mitrović, a Dejan Davidovac nij dobio dozvolu od CSKA da se odazove reprezentativnom pozivu.

Nemanja Nedović je molio da se na njega ne računa na meču sa Velikom Britanijom zbog klupskih obaveza i nemogućnosti da bude na dva mesta u isto vreme.

Ognjen Dobrić je nakon magnetne rezonance dobio terepiju i stigao je u Njukasl, a stigao je i Ognjen Jaramaz. Tu je i Stefan Jović, a Pešić je odredio i sastav za ovaj meč. Reklo bi se očekivan.

Svoje prve minute u kvalifikacijama upisaće Stefan Jović, Marko Jeremić, Danilo Anđušić i Luka Mitrović, kome će ovo biti i prvi takmičarski meč u dresu Srbije. U protokolu za susret sa Britancima nalaze se još kapiten Marko Jagodić Kuridža, te Nemanja Dangubić, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić i Uroš Trifunović. Van sastava su ostali Dušan Miletić, Marko Pecarski, Nikola Topić i Aleksa Uskoković.

Pred poslednja dva prozora, situaciji u Grupi I je sledeća:

Letonija je prva sa 11 bodova (5:1), sledi Grčka sa bodom manje (4-2), pa Belgija i Srbija sa po devet bodova (obe 3-3), Turska ima osam (2-4), a Velika Britanija iz samo jedne pobede ima 7.

Utakmica u Njukaslu počinje u 20 sati, prenos je na Sport Klubu 1.

Komentari

Vaš komentar