Radović pred Litvaniju: Odbrana mora da bude vrhunska

FIBA World Cup 26. avg 202216:01 0 komentara
KSCG

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, u sjajnom raspoloženju kenuli su na megdan Litvaniji i drugom kolu, glavne runde kvalifikacija za Mundobasket. Pomenuti meč, kao i sve ostale utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Utakmica između Litvanije i Crne Gore igra se 27. avgusta sa početkom u 18 časova i 30 minuta, a istog dana, snage će odmeriti BiH i Francuska, odnosno Češka i Mađarska. Uoči prozora koji sledi, Francuska i Litvanija imaju skor 6-1, Crna Gora 5-2, BiH, Mađarska i Češka 3-4.

Crna Gora meč protiv Litvanije, čeka posle tri pobede u nizu. Izabranici Boška Radovića slavili su protiv Francuske, Portugalije, Bosne i Hercegovine, pa imaju više nego realne izglede da stignu do Mondobasketa.

„Atmosfera u timu je odlična posle tri pobede u nizu. Samopouzdanje je na željenom nivou, momci su odlučni u nameri da se bore do poslednjeg atoma snage protiv Litvanije, koja je favorit na papiru. Odigrali smo odlično protiv Bosne i Hercegovine, ostvarili smo pobedu koja nam daje za pravo da se nadamo i verujem da možemo da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo“, naglasio je selektor Boško Radović, pa nastavio:

fiba.basketball

„Litvanija je favorit uoči meča koji sledi. Međutim, nastojaćemo da stignemo do iznenađenja. U duelu koji nas očekuje, ključ će biti odbrana. Moraćemo da odigramo na izuzetno visokom nivou kada je odbrana u pitanju, ako želimo, a želimo da budemo konkurenti, ako želimo, a želimo da stignemo do iznenađenja. Neće biti lako, Litvanija je u najjačem mogućem sastavu. Očekuje nas pakleno težak posao, ali ako zaustavimo tranziciju, ako sprečimo otvorene pozicije za šut, uz kontrolu reketa, možemo da budemo ravnopravan rival, možemo da stignemo do iznenađenja“.

fiba.basketball

Odmah posle meča sa Litvanijom, košarkaši Crne Gore će misli usmeriti ka Evropskom prvenstvu, na kojem će u konkurenciji sa Španijom, Turskom, Belgijom, Gruzijom i Bugarskom, nastojati da stignu do jednog od četiri mesta, koja vode u drugu fazu takmičenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!