Svi u “Moraču”, Crna Gora napada Litvaniju (19, SK2)

FIBA World Cup 14. nov 202212:58 0 komentara
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore čvrsto drže sudbinu u svojim rukama kada je reč o plasmanu na Mundobasket. Posle pobede nad Češkom, a uoči preostale tri runde u kvalifikacijama, Francuska i Litvanija imaju skor 7-2, Crna Gora 6-3, BiH 5-4, Mađarska 4-5, Češka 3-6.

Crna Gora sa početkom u 19 časova, uz prenos na Sport Klubu 2, uz dupke punu dvoranu “Morača”, koja bi sigurno bila ispunjena do poslednjeg mesta i da ulaz nije slobodan, čeka selekciju Litvanije, a pobeda praktično garantuje plasman na Mundobasket.

fiba.basketball

Praktično, jer je bi Crna Gora mogla da ostane bez plasmana na Svetsko prvenstvo, pod uslovom da BiH pobedi Francusku u gostima, da zatim slavi protiv Crne Gore na svom parketu sa 20 poena razlike (prvi meč u Podgorici 88:69), zatim da pobedi i Mađarsku u gostima, a da Crna Gora izgubi od Češke na svom parketu.

Litvanija je u minuloj rundi doživela težak poraz od Francuske na svom parketu – 90:65, ali svi koji su pratili meč, mogli su da vide da su Francuzi odigrali gotovo bez greške u oba smera. Bez obzira na sastav u kojem će Litvanija izaći na parket, jasno je da uloga favorita pripada Litvancima.

fiba.basketball

Crna Gora će u odnosu na meč protiv Češke, biti jača za Nikolu Ivanovića, a medicinski tim ulaže i poslednje atome snage kako bi osposobio Kendrika Perija za duel koji sledi, za duel u kojem bi Crna Gora uz spektakularnu atmosferu na tribinama, mogla na spektakularan način da obezbedi mesto na Svetskom prvenstvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!