Srbija posle drame do pobede nad Turcima, još korak do SP

FIBA World Cup 14. nov 202222:28 34 komentara
Starsport

Velika pobeda Srbije nad Turskom posle dramatičnog meča u hali "Aleksandar Nikolić" - 77:76 (24:21, 13:13, 17:20, 23:22).

Srbija je u dvorani “Aleksandar Nikolić” slavila protiv Turske posle drame u finišu meča. Imali su gosti priliku da stignu do trijmfa koji bi Orlovima žestoko zakomplikovao situaciju pred poslednja dva meča, imali su napad preko Vilbekina na 13 sekundi pre kraja, ali je najbolji pojeidnac u timu Ergina Atamana promašio.

Povezano

Činjenica je da su orlovi tada imali mnogo sreće, činjenica je da su borbom tu sreću i zaslužili. Imali su i neverovatnu podršku sa tribina, publika je na nogama ispratila veči deo meča, posebno neverovatnu dramu u završnici.

Selektor Svetislav Pešić na raspolaganju ovogaputa nije imao Nikolu Jokića, Nikolu Kalinića, Vasilija Micića, Nikolu Milutinova, Vanju Marinkovića, Dejana Davidovca, to je bio slučaj u prvom susretu.

Teško bi bilo izdvojiti nekoga od pojedinaca u Pešićevoj ekipi, bez dileme bila je ovo timska pobeda. Jedna od onih koje će se dugo pamtiti, jedna od ključnih na putu ka planetarnoj smotri.

Srbija je sada vrlo, vrlo blizu plasmana na Svetsko prvenstvo. A ono će, podećanja radi, biti održano od 25. avgusta do 10. septembra naredne godine, u tri azijske zemlje, Indoneziji, Filipinima i Japanu. 

Plasman na SP za sada su obezbedili organizatori SP Japan i Filipini, kroz kvalifikacije to pravo su izborili Finska, Nemačka, Letonija, Slovenija, Francuska, Litvanija, Španija, Italija i Grčka (zona Evropa), Obala Slonovače (zona Afrika), Novi Zeland, Liban, Australija i Kina (Azija), Kanada (zona Amerika). Dakle, trenutno je poznato 17 od 32 učesnika.

Uživo iz hale Aleksandar Nikolić

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare