“Želim da igram na Mundobasketu, Jokić je za mene MVP”

fiba.basketball

Košarkaš Čikaga Nikola Vučević poručio je da bi voleo da u dresu crnogorske reprezentacije nastupi na Svetskom prvenstvu, ali da o tome još nije razgovarao sa selektorom Boškom Radovićem.

Podsećanja radi, košarkaši Crne Gore su napravili pravi podvig, uspeli su od pretkvalifikacija da stignu do drugog Mundobasketa uzastopno. Vučević je bio u sastavu tima na prethodnom Svetskom prvenstvu.

fiba.basketball

“Što se mene tiče imam želju da igram na Svetskom prvenstvu. Voleo bih da kao u Kini, budem učesnik šampionata. Voleo bih, ali o tome još nisam razgovarao sa selektorom Boškom Radovićem i predsednikom Košarkaškog saveza Nikolom Pekovićem”, rekao je Vučević za Agenciju MINA, pa nastavio:

“Očekujem da se uskoro čujemo i razgovaramo o planovima za pripreme i samo Svetsko prvenstvo. Do sada se nismo čuli tim povodom, samo sam selektoru čestitao plasman na šampionat sveta”.

Nikola Vučević
AP Photo/Mary Altaffer via Guliver

Nikola Vučević je naglasio da je plasman na Svetsko prvenstvo ogroman uspeh za reprezentaciju države sa nešto više od 600 hiljada stanovnika.

“Veliki je rezultat ponovo učestvovati na Mundobasketu. Svaka čast momcima na sjajnim kvalifikacijama i sjajnom rezultatu”, naglasio je Vučević.

Komentarišući rezultate Čikaga u NBA ligi ove sezone, Nikole je rekao da su očekivanja bila veća od onoga što su on i saigrači pružili.

Nikola Vučević
Photo by Michael Reaves/Getty Images

“Sigurno da nije sezona kakvu smo očekivali. Smatrali smo da ćemo biti bolje plasirani na tabeli, da ćemo bolje igrati. Međutim, imamo problem sa kontinuitetom. Ne znam pravi razlog oscilacija i padova u igri. Posle nekoliko pobeda i odličnih partija vezali bi tri, četiri poraza. To nam se tokom sezone dešava konstantno”, rekao je Vučević, pa dodao:

“Neće biti lako da se dogura do plej-ofa, ali imamo potreban kvalitet da to učinimo. Pokušaćemo da izvučemo maksimum do kraja sezone, pokušaćemo da stignemo do plej-ina, a zatim i plej-of.”.

Nikola Vučević je prokomentarisao i partije Marka Simonovića, koji je član Čikaga, koji igra u razvojnojoj ligi i koji će, ukoliko se ne dogodi nešto neplanirano, sigurno biti u sastavu tima za Mundobasket, kao što je bio i na Evropskom prvenstvu.

Marko Simonovi
Brian Rothmuller/Icon Sportswire/Guliver Images

“Marko je uglavnom igrao Razvojnu ligu, imao je odličnih utakmica sa sjajnim brojkama. Mislim da ima šanse da ostane u NBA ligi, da dobije pravu priliku i pokaže šta zna. Problem je što u Čikagu na poziciji centra ima dosta igrača i za Simonovića nema mnogo minuta. On je vredan, sjajno radi, trudi se da napreduje. Treba biti strpljiv i čekati pravu šansu, siguran sam da će do nje i doći”, rekao je Vučević.

Nikola Vučlević nema dilemu kome treba da pripadne MVP nagrada kada je ligaški deo sezone u pitanju.

Nikola Jokić
Photo by Justin Tafoya/Getty Images

“Nikola Jokić zaslužuje da ponovo bude MVP. Igra odlično, ima tripl-dabl prosek. Ima neverovatne brojke, sa neverovatnim procentima iz igre”, zaključio je Vučević.