Isplaćivali na čudan način, Asvelu se oduzimaju pobede

Nando De Kolo
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Francuska košarkaška liga (LNB) kaznila je Asvel iz Liona novčano i oduzimanjem dve pobede, usled kršenja finansijskih pravila ovog takmičenja.

Naredni meč ekipa Asvela igra u petak, a u pitanju je duel 31. kola Evrolige protiv srpskog šampiona Crvene zvezde. Utakmicu iz Liona moći ćete da pratite od 21 čas ekskluzivno na Sport klubu, SBB mreži i EON platformi.

Razlog je prilično nesvakidašnji – ekipa koju vodi trener Ti-Džej Parker isplaćivala je zarade Nandu De Kolou delimično kroz autorska prava na fotografije, što u Francuskoj nije dozvoljeno.

Asvel:

Asvel je ekspresno reagovao saopštenjem u kojem je poručio da će smesta uložiti žalbu na ovu odluku.

Osim toga, klub iz “Astrobal arene” je od septembra bio na meti rukovodstva LNB, koje je u više navrata slalo zahteve klubu iz Vilerbana da dostavi svu potrebnu dokumentaciju u vezi sa ugovorima dvojice francuskih reprezentativaca.

De Kolo i Lovernj imaju ugovore do leta 2024. godine i ostaje da se vidi da li će oni biti revidirani, kako bi se i u budućnosti izbegla slična kazna.

Asvel, jedan od dva evroligaša iz francuskog prvenstva, ne blista ni u jednom od dva takmičenja. Pre oduzimanja dve pobede imali su skor 15-9 u Francuskoj, a u Evroligi su se odavno oprostili od plej-ofa. Trenutno su poslednji na tabeli sa skorom 8-23.

Komentari (0)

Vidi sve komentare