"Dugujem Printezisu i kriv sam za globalno zagrevanje"

Grčka 12. feb 201921:03 > 21:28
Getty Images/Panagiotis Moschandreou

Veliki rivali Panatinaikos i Olimpijakos se sastaju u sredu u polufinalu Kupa Grčke u košarci, ali je uvod već počeo oštrim saopštenjima vlasnika dva atinska kluba.

Vlasnici Olimpijakosa, braća Panajotis i Jorgos Angelopulos su izdala saopštenje u kojem stoji da su izgladili sve obaveze prema krilnom centru kluba iz Pireja Jorgosom Printezisom, ali su naglasili i da se prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos ponovo služi „jeftinim manipulacijama“. 

Gazde Olimpijakosa su navele da je sporni snimak u kojem se čuje glas Printezisa, a koji govori o dugovima, medijska nameštaljka, koju Janakopulos koristi kao vid pritiska pred derbi, a da je to činio i ranije. 

Kontroverzni Janakopulos im nije ostao dužan, pa je na medijima koji su u njegovoj kontroli objavio govor sledeće sadržine sve zajedno sa audio snimkom na kojem se čuje glas Printezisa, koji govori o dugovanjima Olimpijakosa i o tome kako ne želi da igra u Evroligi dok ne bude isplaćen. 

„Igrač Printezis se ne čuje na snimku, već ja. Olimpijakos mu ne duguje novac, nego ja. Snimak u javnost nije poslao igrač Olimpijakosa, to sam ja uradio. Ja sam odgovoran za sve tekstove protiv njih, jer se zna da ja stojim iza svih medija, grčkih i stranih, internet medija kao i štampanih. Ja sam odgovoran i za stopiranje rada u njihovoj kompaniji zbog dugova od nekoliko stotina miliona evra. Ja sam odgovoran i što ‘ogledalo njihovog tima’ stalno reflektuje poraze. Odgovoran sam i što su izostajali sa časova pa prave pravopisne greške… a da, na kraju odgovoran sam i za ozonski omotač i globalno zagrevanje“, rekao je Janakopulos i pozvao da svi u sredu na utakmici budu uz Panatinaikos i da bez nasilja podrže klub.