Pelister na vrhu, Splićani bez milosti

ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

U elitnim ligama zemalja u regionu u nedelju su odigrane samo tri utakmice, dve u Hrvatskoj i jedna u šampionatu Severne Makedonije. U 7. kolu hrvatske Premijer lige postignuti su ovi rezultati: Osijek - Split 66:104, Alkar - Furnir 68:78. U preostalom meču 4. kola severnomakedonskog šampionata Pelister je na svom terenu savladao Kožuv - 96:67.

Ekipa iz Bitolja je posle ove pobede zauzela čelnu poziciju na tabeli, koju deli sa  TFT Skopljem, sa skorom 4-0, a dalji poredak izgleda ovako: Gostivar, MZT Skoplje, Rabotnički 3-1,  FMP Akademija, Feniks 2-2, MZT Skoplje 2, Euro Nikel, Kumanovo 1-3, Angeli i Kožuv 0-4.

Splićani su deklasirali Osiječane u gostima, bio je to duel neravnopravnih rivala. U pobedničkom timu Tre Majkl Meklin je zabeležio 25 poena, 2 skoka i 3 asistencije, a u redovima poraženih Šime Lovre Lisica je upisao 18 poena, 4 skoka i 1 asistenciju. Mladen Grušanović je za 7 minuta postigao 4 poena i skok. 

Furnir je pobedio u Sinju domaći Alkar posle bolje igre u drugom poluvremenu. U prvih 20 minuta i dobar deo trećeg perioda igralo se ravnopravno, da bi Zagrepčani odmakli na „plus 7“, a prvo dvocifreno vođstvo, koje su stekli bio je konačan rezultat utakmice.

Najbolji pojedinci meča bili su igrači Furnira. Lovro Mandalinić, koji je upisao 27 poena, 5 skokova i 4 asistencije, a Igor Marić 26 poena i 4 skoka. Arian Došen iz Alkara je imao učinak od 15 poena, 2 skoka i 6 asistencija. 

Tabela: Split i Cedevita 6-1, Cibona, Zadar, Škrljevo 5-2, Gorica 4-3, Osijek i Sonik Puntamika 3-4, Furnir i Zabok 2-5, Šibenka 1-6, Alkar 0-7.