Kaboklo zbog ličnih razloga odbija da se priključi Veneciji

Italija 20. sep 202313:08 0 komentara
FIBA

Novi košarkaš Venecije Bruno Kaboklo nije se priključio klubu u krajem prošle sedmice, kako je prvobtno dogovoreno, po povratku sa Svetskog prvenstva u košarci. Brazilac je preko svojih predstavnika poručio italijanskom klubu da to neće ni učiniti zbog ličnih razloga.

Evrokup i italijanski šampionat gledajte ekskluzivno na Sport Klubu.

Ovaj 27-godišnjak je tokom leta potpisao ugovor sa Venecijom. Trebalo je da u petak sleti u Italiju, ali se on nije ni ukrcao na avion. Čelnici Venecije tvrde da tada nisu uspeli da ostvare komunikaciju sa košarkašem, s obzirom da je on raskinuo saradnju sa agentom koji je učestvovao u pregovorima sa italijanskim klubom.

KOŠARKA:

Kaboklo je u utorak uveče obavestio čelnike Venecije da neće ni biti deo ekipe, dok je Venecija najavila da će takav potez sankcionisati.

„Kaboklova potpuno neočekivana odluka primljena je uz nevericu i ceo klub je zatečen njome. Ona predstavlja veoma obziljno krštenje ugovora koji Kaboklo ima sa Venecijom i Bruno bi trebalo da poštuje svoje profesionalne zadatke za sezonu 2023/24 u našem timu, kao što se i obavezao. Samo Venecija polaže prava na njega, ne može da igra za bilo koji drugi klub u okviru neke lige i federacije“, piše u saopštenju učesnika Evrokupa.

Venecija takođe tvrdi da joj je načinjena ogromna šteta i da ima mogućnost da pravnim putem zaštiti svoje interese. Kaboklo je u julu potpisao jednogodišnji ugovor vredan 800.000 evra, ali je tokom Svetskog prvenstva u košarci promenio agenta i predomislio se.

Po saznanjima medija iz Izraela, Kaboklo se priprema za turneju Makabija Ranane, koji će u Sjedinjenim Američkim Državama igrati prijateljske mečeve sa Bruklin Netsima, Klivlend Kavalirsima i Minesota Timbervulvsima. Brazilčeva namera je da potpiše ugovor sa nekom NBA franšizom.

Nastup krilnog košarkaša u dresu Brazila je privukao pažnju ljubitelja košarke. Krilni košarkaš je na Svetskom prvenstvu beležio 16,4 poena i 9,2 skoka po meču i bio je od velike važnosti po igru svoje selekcije, posebno u ofanzivnoj fazi.

Venecija će i naredne sezone igrati u Evrokupu – italijanski tim takmičenje otvara gostovanjem London Lajonsima 1. oktobra.

Bonus video: