Virtus bez Teodosića rutinski

xSavinoxPaolellax 0

Startovao je i plej-of italijanske Serije A, a u nedelju su postignuti sledeći rezultati: Virtus - Pezaro 82:76 (1:0 u seriji), Milano - Ređo Emilija 91:82 (1:0) i Tortona - Venecija 66:77 (0:1).

Virtus, bez Miloša Teodosića, skoro ceo susret bio je u jednocifrenom vođstvu, da bi na kraju izborio tesnu pobedu nad Pezarom. Bolonjeze je predvodio Marko Belineli, koji je postigao 14 poena i imao 1 asistenciju, a Amar Alibegović je za 11 minuta igre ubacio 2 poena i imao 2 skoka. Na drugoj strani, Laron Senford je za Pezaro upisao 21 poen i 4 skoka. 

Milano je, prema očekivanju, bez problema stigao do trijumfa nad Ređo Emilijom. Milanezi su u trećoj deonici stigli do maksimalnih 24 poena prednosti i rutinski slavili. Ševon Šilds je zabeležio 20 poena, 1 skok i  2 asistencije, a Stiven Tomson za Ređo Emiliju 21 poen, 2 skoka i 1 asistenciju.

U duelu Tortone i Venecije ekipe su se smenjivale u periodima rezultatske prednosti, da bi Venecija u četvrtoj četvrtini preuzela potpunu kontrolu nad igrom i rezultatom i zabeležila siguran trijumf. Mičel Vot je u pobedi svog tima učestvovao sa 15 poena i 6 skokova, a Kris Rajt sa 16 poena, 2 skoka i 5 asistencija.