"Lavar Bol može da mi bude asistent na klupi"

Košarka ostalo 17. dec 201713:10 > 13:12
Josh Lefkowitz/Getty Images

Mlađa braća zvezde LA Lejkersa Lonza Bola Lianđelo i Lamelo potpisali su ugovore sa litvanskim Prijenu Vitautasom, a trener te ekipe Virginijus Šeškus istakao je da se raduje toj saradnji, naročito sa njihovim ocem Lavarom.

Braća Bol su, između ostalog, postali poznati i po izjavama oca Lavara, koji je isticao da će njegova deca jednog dana igrati zajedno za Lejkerse.

Lavar Bol je u poslednje vreme aktivno tražio angažman za svoje sinove, a Lianđelo (19) i Lamelo (16) potpisali su ugovore sa litvanskimklubom do kraja sezone.

Obavili smo dobar posao kada smo postigli dogovor sa njima, naročito sa njihovim tatom. Nema razloga da se bojim saradnje sa njim. U najgorem slučaju može da mi bude asistent na klupi„, našalio se šeškus i dodao:

„Tako će on moći da viče na igrače, a ne ja„.

Trener Vitautasa smatra da će braća Bol biti izuzetno korisni za tim.

Naravno, biće teško za jednog 16-godišnjaka da se prilagodi evropskoj košarci, ali pomoći ćemo mu. Obojici ćemo posvetiti mnogo pažnje. Moj sin Edvinas je igrao u litvanskoj ligi sa 14 godina. Braći Bol će biti od velike koristiti to što će trenirati sa starijim i iskusnim igračima„, zaključio je šeškus.